“Η σοκολάτα βοηθάει στο διάβασμα!!” , από την “Καθημερινή”.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 Οι φλαβονόλες που περιέχει η σοκολάτα μειώνουν τη νοητική κούραση.

Η λύση αριθμητικών προβλημάτων γίνεται ευκολότερη όταν κάποιος πίνει μεγάλες ποσότητες ροφήματος σοκολάτας, που περιέχει φλαβονόλες, οι οποίες ανήκουν στην οικογένεια των φλαβονοειδών, που αποτελούν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες και κάνουν καλό στον εγκέφαλο.

Επιπλέον η κατανάλωση πολλής σοκολάτας βοηθά κάποιον να μην κουράζεται το ίδιο, ιδίως νοητικά, μια ιδιότητα πολύ χρήσιμη για όσους μαθητές και φοιτητές διαβάζουν για εξετάσεις. Αυτό διαπίστωσε μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας, σύμφωνα με την Telegraph.

Η έρευνα, από ερευνητές του πανεπιστημίου Νορθάμπρια, υπό τον καθηγητή Ντέηβιντ Κένεντι, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σοκολάτα είναι ωφέλιμη για όποιον εμπλέκεται σε διανοητικά δύσκολα καθήκοντα. Οι φλαβονόλες, που αποτελούν μέρος της ομάδας χημικών ουσιών που αποκαλούνται πολυφαινόλες, αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Εθελοντές που υποβλήθηκαν σε διανοητικά τεστ, σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις και ήσαν πιο ξεκούραστοι, αφού είχαν πιει πολλή σοκολάτα (500 mg).

Αν και μια τέτοια ποσότητα είναι πολύ μεγάλη για να αποτελεί τμήμα μιας συνήθους διατροφής, οι ερευνητές είπαν ότι οι άνθρωποι πρέπει να καταναλώνουν σε τακτική βάση φλαβονόλες, που επίσης περιέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά.

Η Έμμα Γουάιτμαν, εκ των υπευθύνων της έρευνας, δήλωσε ότι και η στερεή σοκολάτα (όχι μόνο το ρόφημα) είναι αποτελεσματική – η μαύρη ακόμη περισσότερο από την γάλατος ή τη λευκή.

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_06/04/2009_274085

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *