Κάστανα με σοκολάτα !! Απίθανος συνδυασμός απο το “Chefoulis.gr” !!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

http://www.chefoulis.gr/κάστανα-με-σοκολάτα/
από Αρτεμησία
Κατηγορία: Γλυκά, Κάτι στα γρήγορα
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτα

Υλικά

Κάστανα 4 φλυτζάνια του τσαγιού
Κονιάκ 2 κουταλιές της σούπας
Φρέσκο βούτυρο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Άχνη ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Κουβερτούρα 175 γρ.
Καλαμποκέλαιο 1 κουτάλι της σούπας

Οδηγίες

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τα κάστανα μέχρι να σκεπαστούν (τα οποία έχουμε χαράξει αρκετά στην πλάτη τους) για περίπου 10 λεπτά , ενώ μέσα στο νερό έχουμε προσθέσει και λίγο αλάτι. Μόλις είναι έτοιμα τα καθαρίζουμε καλά και τα αλέθουμε. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και το κονιάκ. Προσθέτουμε τα κάστανα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί εκτός της κουβερτούρας. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί μαζί με το καλαμποκέλαιο. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα, το βουτάμε μέσα στην σοκολάτα που λιώσαμε με την βοήθεια 2 οδοντογλυφίδων (πιάνοντας από δεξιά & αριστερά) και το τοποθετούμε σε ένα ταψί που του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

* Αν θέλουμε μπορούμε πριν κρυώσουν να τα στολίσουμε με τρούφα ή αφού κρυώσουν να δημιουργήσουμε με λευκή σοκολάτα λιωμένη, γραμμούλες πάνω τους, τις οποίες θα πρέπει και να αφήσουμε με την σειρά τους να κρυώσουν.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *