
Λίστα ΣYliυστατικών
Υλικά
- 250 ml. νερό
- 7 κ.σ. κακάο
- 225 γρ. ζάχαρη
- 375 γρ. Βιτάμ Κλασικό
- 6 αυγά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder (15g)
- 100 γρ. κερασάκια γλασέ
Για την επικάλυψη:
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 γρ. Βιτάμ Κλασικό
Πως να το φτιάξετε:
ΠώEkς να το φτιάξετε
Για την επικάλυψη:
- 1Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί, με μία κουταλιά Βιτάμ (50 γρ. περίπου) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για το κέικ:
- 1Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
- 2Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μισή ποσότητα του νερού, το κακάο, την ζάχαρη και 375 γρ. Βιτάμ.
- 3Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το Βιτάμ και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- 4Aποσύρουμε και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά έναν-έναν και το υπόλοιπο νερό (125 ml.) ανακατεύοντας συνεχώς.
- 5Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά και το αλάτι, και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί σφιχτή μαρέγκα.
- 6Επιστρέφουμε στο μείγμα της σοκολάτας, και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε και τα κερασάκια, αφού προηγουμένως τα έχουμε αναμείξει με λίγο αλεύρι. Σιγά-σιγά προσθέτουμε και την μαρέγκα στο μείγμα.
- 7Μεταφέρουμε το μείγμα σε τσέρκι διαμέτρου 24εκ., το οποίο έχουμε αλείψει με αρκετό Βιτάμ.
- 8Ψήνουμε το κέικ για 25 λεπτά περίπου στους 200ο C.
- 9Αφού το κέικ μας κρυώσει, περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα κερασάκια.