Creta Carob

Λίστα ΣYliυστατικών

  • Υλικά

  • 250 ml. νερό
  • 7 κ.σ. κακάο
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 375 γρ. Βιτάμ Κλασικό
  • 6 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder (15g)
  • 100 γρ. κερασάκια γλασέ

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. Βιτάμ Κλασικό

 

Πως να το φτιάξετε:

ΠώEkς να το φτιάξετε

Για την επικάλυψη:

  1. 1Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί, με μία κουταλιά Βιτάμ (50 γρ. περίπου) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για το κέικ:

  1. 1Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
  2. 2Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μισή ποσότητα του νερού, το κακάο, την ζάχαρη και 375 γρ. Βιτάμ.
  3. 3Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το Βιτάμ και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. 4Aποσύρουμε και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά έναν-έναν και το υπόλοιπο νερό (125 ml.) ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. 5Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά και το αλάτι, και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί σφιχτή μαρέγκα.
  6. 6Επιστρέφουμε στο μείγμα της σοκολάτας, και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε και τα κερασάκια, αφού προηγουμένως τα έχουμε αναμείξει με λίγο αλεύρι. Σιγά-σιγά προσθέτουμε και την μαρέγκα στο μείγμα.
  7. 7Μεταφέρουμε το μείγμα σε τσέρκι διαμέτρου 24εκ., το οποίο έχουμε αλείψει με αρκετό Βιτάμ.
  8. 8Ψήνουμε το κέικ για 25 λεπτά περίπου στους 200ο C.
  9. 9Αφού το κέικ μας κρυώσει, περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα κερασάκια.

 

 

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *