Φουντουκόπιτα με σοκολάτα, από το Green mixer!

Είναι σχετικά άγλυκo γλυκό και στην υφή μοιάζει αρκετά σε brownie, όχι πολύ ζουμερό. Τα τριμμένα φουντούκια κριτσανίζουν ελαφρά στο δόντι και συμπληρώνουν την έντονη γεύση της σοκολάτας. Η ποσότητα της ζάχαρης είναι ελάχιστή, γι’ αυτό κανείς δεν θα σας παρεξηγήσει αν ρίξετε από πάνω μια γενναία δόση ζάχαρης άχνης. Ή αν ρίξετε κατά λάθος μια μπάλα παγωτού από δίπλα. Δυστυχώς δεν είχα παγωτό και είχα και πονόλαιμο, αλλιώς στο τσακ ήμουν να πάω να πάρω.

chocolate hazelnut cake 6_mini

Φουντουκόπιτα με σοκολάτα

Γλυκές Ιστορίες Φεβρουάριος 2012

Υλικά
180γρ κουβερτούρα, 55% κακάο, σε κομμάτια
100γρ βούτυρο (+λίγο για το ταψί), σε κομμάτι
3 αυγά μεσαίου μεγέθους, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
60γρ. ζάχαρη
100γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη
30γρ φουντούκια, χοντροκομμένα (για να ρίξουμε από πάνω πριν το ψήσιμο)
60γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+λίγο για το ταψί)
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα κομμάτια κουβερτούρας σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ το οποίο στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί – προσέχουμε ο πάτος του μπολ να μην ακουμπάει στο νερό) και προσθέτουμε και το βούτυρο. Τα αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ή μια μαρίζ και κατόπιν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20 εκατ.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ή στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου γίνουν μαρέγκα.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε ελαφρα με τον αυγοδάρτη τους κρόκους και τους ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε και το τρίμμα φουντουκιού και μετά το αλεύρι. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας/διπλώνοντας απαλά με μια κουτάλα ή με μια μαρίζ.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και πασπαλίζουμε από πάνω με τα χοντροκομμένα φουντούκια. Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Στην υφή μοιάζει με μπραόυνι και το εσωτερικό του είναι λίγο μαλακό. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη προτού το σερβίρουμε.

http://thegreenmixer.com/2015/05/12/fountoukopita-me-sokolata/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *