- Φτιάχνουμε τη βάση της τάρτας και την ψήνουμε κανονικά.
- Με το ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε την παγωμένη κρέμα μέχρι να κάνει σφίξει για 2-3 λεπτά. Μεταφέρουμε τη χτυπημένη κρέμα στο ψυγείο για να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε το μπολ στα μικροκύματα στα 800 watt για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω από μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους στην οποία έχουμε βάλει λίγο νερό (2-3 εκ. σε ύψος) που σιγοβράζει, αναμειγνύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το νερό (προσοχή το μπολ να μην ακουμπάει το νερό). Ανακατεύουμε με το σύρμα καλά όλα τα υλικά και ρίχνουμε και 1 κ.γ. βανίλια και αρχίζουμε γρήγορα γρήγορα να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Με μία λαστιχένια σπάτουλα προσθέτουμε τη σαντιγί που είχαμε στο ψυγείο στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις για να μη χάσει τον όγκο της.
- Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη τάρτα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 3-4 ώρες.
- Σερβίρουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι λεμόνι.
Γαλλική σοκολατόπιτα, από τον Ακη Πετρετζίκη – French Chocolate Tart by akispetretzikis.com!
Συστατικά
- 250 ml κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 3 αβγά
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ. νερό
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 8 κ.σ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια του 13 εκ. μαλακωμένο
- βάση για γλυκιές τάρτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
https://akispetretzikis.com/el/categories/glykes-pites-tartes/gallikh-sokolatopita
French Chocolate Tart
Ingredients
- 250 ml heavy cream 35%, chilled
- 3 eggs
- 150 g granulated sugar
- 2 tablespoon(s) water
- 200 g chocolate couverture
- 1 teaspoon(s) vanilla extract
- 8 tablespoon(s) butter, softened and cut into 1 cm cubes
- sweet tart dough
Method
- Make the tart base with Sweet Tart Dough and bake as instructed.
- Beat the chilled heavy cream in a mixer on high speed for 2-3 minutes, until it thickens. Refrigerate.
- Cut the chocolate into pieces and put in a bowl. Cover with plastic wrap and melt in a microwave set at 800 watts for 1 minute.
- Make a bain marie. Place a large bowl over a medium pot of simmering water (2-3 cm of water). Add the eggs, sugar and water to the bowl. Be careful the bowl does not touch the hot water. Whisk the ingredients together using a hand whisk. Add 1 teaspoon vanilla extract and start to whisk quickly until the mixture thickens slightly. Remove from heat and add the butter and melted chocolate while whisking continuously until completely incorporated into the mixture.
- Add the whipped cream that was chilling in the refrigerator, to the mixture with the aid of a rubber spatula. Fold gently to combine.
- Fill tart base with mixture and refrigerate for 3-4 hours.
- Serve with orange lemon marmalade.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Nutritional
Chart
Nutrition information per 100 gr.
382
Calories (kcal)
19 %
24.1
Total Fat (g)
34 %
14.6
Saturated Fat (g)
73 %
34.5
Total Carbs (g)
13 %
20.8
Sugars (g)
23 %
5.7
Protein (g)
11 %
2.2
Fibre (g)
9 %
0.08
Sodium (g)
1 %
*Based on an adult’s daily reference intake of 2000 kcal.
*To calculate nutritional table data, we use software by
https://akispetretzikis.com/en/categories/glykes-pites-tartes/gallikh-sokolatopita
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμη σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ, από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Σοκολατόπιτα σε μπουκίτσες ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ μόλις σε 10′ (VIDEO), από το votanonkipos.gr!
Σοκολατόπιτα με ζάχαρη καρύδας, από την Αντριάνα και το "Γλυκιές δημιουργίες by Andriana"!
Ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς βούτυρο(Video), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodahol...
Μπράουνις με σταγόνες καραμέλας Toffee και μπανάνα (VIDEO) από την Ειρήνη και τα Kalomageiremata -Br...
Mangomisu (VIDEO), by Akis Petretzikis!
Αφήστε μια απάντηση