Σιροπιαστή σοκολατόπιτα- Glazed Chocolate Cake with Chocolate Ginger Syrup, by Akis and akispetretzikis.com!

Ήρθε η ώρα να φτιάξετε τη πιο σοκολατένια και ζουμερή σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει!
Συστατικά

 Για το σιρόπι

  • 900 ml νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT
  • 50 γρ. κακάο

Για τη σοκολατόπιτα

  • 8 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 ml καλαμποκέλαιο
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. κακάο
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

Για γκανάζ

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Οικογενειακή
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο. Αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
  • Όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λειο και απαλό μείγμα.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη σοκολατόπιτα


  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25×30 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 10-12 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
  • Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το κακάο και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα σιγά σιγά (ρίχνοντας τα στερεά υλικά στα υγρά) και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί μας.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά .
  • Οταν η σοκολατόπιτα ψηθεί αφαιρούμε από το φούρνο και τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι για να είμαστε σίγουροι οτί είναι έτοιμη. Κάνουμε μαχαιριές ωστε να πάει το σιρόπι που θα ρίξουμε παντού.
  • Σιροπιάζουμε τη ζεστή σοκολατόπιτα μας με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντας το με μια κουτάλα σιγά σιγά.
  • Αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη να σιροπιαστεί.

Για τη γκανάζ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια και τη κρέμα γάλακτος.
  • Τοποθετούμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 watt. Αφαιρούμε απο το φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάζ μας.
  • Οταν κρυώσει αρκετά η σοκολατόπιτα με το σιρόπι περιχύνουμε τη γκανάζ και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

 

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/siropiasth-sokolatopita-2764079b-9e3d-4204-988a-faaa520e30bd

 

 

 

Glazed Chocolate Cake with Chocolate Ginger Syrup

 

Amazing glazed chocolate cake! So syrupy, so moist, tender, and elegant, this chocolate cake is simply delicious!

 

Ingredients
  • 200 g all-purpose flour
  • 250 g granulated sugar
  • 120 g milk
  • 6 eggs, eggs and yolks separated
  • 2 teaspoons baking powder
  • 1 ½  teaspoon salt
  • some cognac or rum
  • 1 teaspoon vanilla extract (2 vanilla packets)
  • 40 g cocoa powder

For syrup:

  • 400 g water
  • 400 g granulated sugar
  • 200 g dark chocolate couverture, chopped
  • 100 g ginger

For glaze:

  • 250 g dark chocolate couverture
  • 150 g heavy cream

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 hour 30 minutes
Preparation Time

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Family
Portion(s)

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty
Method
  • Add the sugar, water and finely chopped ginger to a small saucepan. When it starts to boil, remove from heat.
  • Add the chocolate.  Stir continuously, until it has melted and the mixture is completely combined. Set aside to cool.
  • After ½ an hour, drain the excess liquid and set aside. The syrup must be allowed to cool before we begin preparing the cake.
  • Preheat oven to 200* C (390*F) Fan.
  • Grease a 28 cm round spring form baking pan. Dust with cocoa powder and set aside. In case you don’t have a spring form, make a double batch of the recipe.
  • In a mixer, add the eggs and sugar. Beat with the whisk attachment for 5-8 minutes, until light and fluffy.
  • Combine all the dry ingredients and pass them through a sieve.
  • Add the milk very slowly to the egg mixture and beat for another 10 seconds.
  • Remove the mixing bowl from the stand and add all of the dry ingredients. Fold in gently with a spatula, so that the mixture remains as fluffy as possible.
  • When the flour is completely combined, pour into the baking pan. Put in oven and lower heat to 180* C (356*F). Place the oven rack on the highest level and bake for 30 minutes.
  • Remove from oven. Poke with a knife to make a few holes and pour syrup over the cake, while still very hot from the oven. Allow to cool completely and refrigerate.
  • To make the glaze, add the coarsely chopped chocolate and heavy cream. Cover with plastic wrap and melt it in the microwave.
  • Remove and stir with a spatula until the ingredients become completely incorporated.
  • Remove the chocolate pie from the refrigerator and carefully remove the spring form ring.
  • Using a spatula spread the glaze over the cake.

 

Tip
Give your chocolate cake a boost by adding ginger. It adds a very interesting and distinct flavor. Top with raspberries for added color and flavor!

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/siropiasth-sokolatopita-2764079b-9e3d-4204-988a-faaa520e30bd

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *