Σιροπιαστή σοκολατόπιτα- Glazed Chocolate Cake with Chocolate Ginger Syrup, by Akis and akispetretzikis.com!
Ήρθε η ώρα να φτιάξετε τη πιο σοκολατένια και ζουμερή σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει!
Συστατικά
Για το σιρόπι
900 ml νερό
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT
50 γρ. κακάο
Για τη σοκολατόπιτα
8 αυγά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 ml καλαμποκέλαιο
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. κακάο
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Για γκανάζ
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT
1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Οικογενειακή
Μερίδα/ες
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο. Αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λειο και απαλό μείγμα.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σοκολατόπιτα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25×30 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 10-12 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το κακάο και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Στη συνέχεια βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα σιγά σιγά (ρίχνοντας τα στερεά υλικά στα υγρά) και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί μας.
Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά .
Οταν η σοκολατόπιτα ψηθεί αφαιρούμε από το φούρνο και τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι για να είμαστε σίγουροι οτί είναι έτοιμη. Κάνουμε μαχαιριές ωστε να πάει το σιρόπι που θα ρίξουμε παντού.
Σιροπιάζουμε τη ζεστή σοκολατόπιτα μας με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντας το με μια κουτάλα σιγά σιγά.
Αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη να σιροπιαστεί.
Για τη γκανάζ
Σε ένα μπολ βάζουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια και τη κρέμα γάλακτος.
Τοποθετούμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 watt. Αφαιρούμε απο το φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάζ μας.
Οταν κρυώσει αρκετά η σοκολατόπιτα με το σιρόπι περιχύνουμε τη γκανάζ και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Glazed Chocolate Cake with Chocolate Ginger Syrup
Amazing glazed chocolate cake! So syrupy, so moist, tender, and elegant, this chocolate cake is simply delicious!
Ingredients
200 g all-purpose flour
250 g granulated sugar
120 g milk
6 eggs, eggs and yolks separated
2 teaspoons baking powder
1 ½ teaspoon salt
some cognac or rum
1 teaspoon vanilla extract (2 vanilla packets)
40 g cocoa powder
For syrup:
400 g water
400 g granulated sugar
200 g dark chocolate couverture, chopped
100 g ginger
For glaze:
250 g dark chocolate couverture
150 g heavy cream
1 hour 30 minutes
Preparation Time
Family
Portion(s)
1
Difficulty
Method
Add the sugar, water and finely chopped ginger to a small saucepan. When it starts to boil, remove from heat.
Add the chocolate. Stir continuously, until it has melted and the mixture is completely combined. Set aside to cool.
After ½ an hour, drain the excess liquid and set aside. The syrup must be allowed to cool before we begin preparing the cake.
Preheat oven to 200* C (390*F) Fan.
Grease a 28 cm round spring form baking pan. Dust with cocoa powder and set aside. In case you don’t have a spring form, make a double batch of the recipe.
In a mixer, add the eggs and sugar. Beat with the whisk attachment for 5-8 minutes, until light and fluffy.
Combine all the dry ingredients and pass them through a sieve.
Add the milk very slowly to the egg mixture and beat for another 10 seconds.
Remove the mixing bowl from the stand and add all of the dry ingredients. Fold in gently with a spatula, so that the mixture remains as fluffy as possible.
When the flour is completely combined, pour into the baking pan. Put in oven and lower heat to 180* C (356*F). Place the oven rack on the highest level and bake for 30 minutes.
Remove from oven. Poke with a knife to make a few holes and pour syrup over the cake, while still very hot from the oven. Allow to cool completely and refrigerate.
To make the glaze, add the coarsely chopped chocolate and heavy cream. Cover with plastic wrap and melt it in the microwave.
Remove and stir with a spatula until the ingredients become completely incorporated.
Remove the chocolate pie from the refrigerator and carefully remove the spring form ring.
Using a spatula spread the glaze over the cake.
Tip
Give your chocolate cake a boost by adding ginger. It adds a very interesting and distinct flavor. Top with raspberries for added color and flavor!
Αφήστε μια απάντηση