Bolero-Biodiet

Μια ακόμη απίθανη συνταγή από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου με την μοναδική κουβερτούρα πραλίνα της Nestle!

ΥΛΙΚΑ

250 gr βούτυρο Lurpak 

110 γρ κακάο σκόνη άγλυκο κοσκινισμένο

250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

380 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

2 βανίλιες

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

150 ml χλιαρό νερό

50 ml καλό κονιάκ 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώστε το Βούτυρο σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά.

Ρίξτε μέσα όλα τα στερεά άλικα(κακάο,αλεύρι,ζάχαρη,βανίλιες)

ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα σας να υγρανθεί καλά..

Προσθέστε τα αυγά, το νερό και το κονιάκ χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.

Ρίξτε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα(διαμέτρου 30 εκ) που την έχετε

πασπαλίσει με κακάο .

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά στους 170 βαθμούς

(εγώ ψήνω στους 150 γιατί ο φούρνος μου είναι δυνατός).

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ

250 γρ σοκολάτα Πραλίνα Nestle

150 γρ κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

1 κουταλιά της σούπας κοφτή βούτυρο

Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί ..

Ρίξτε μέσα την σοκολάτα πραλίνα και τραβήξτε από την φωτιά ..

Ανακατέψτε πολύ καλά και προσθέστε το βούτυρο..

Ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα…

Ρίξτε το πάνω από την σοκολατόπιτα ..

Αφήστε την να κρυώσει προτού την κόψετε..

Διακοσμήστε την με ότι εσείς θέλετε (με τριμμένα Καπρίς Παπαδόπουλου η Μαλτίζερς )

η όπως κάναμε εμείς με μικρά σοκολατένια Dragee(κουφετάκια).

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια /Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
https://koykoycook.gr/?p=25257
 
 
 
 
 
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *