VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
IONSWEETS.GR

Ένα κέικ αρκετά υγρό κέικ που το φτιάχνουμε χωρίς μίξερ, εύκολα, γρήγορα και απλά.

Συστατικά
  • 1 κούπα ταχίνι
  • 1 ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 φλιτζανάκι μπράντι
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 1  κουβερτούρα
  • 2 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • ½ κούπα καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • Επιπλέον
  • Ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
  1. Σ’ ένα μπεν μαρί η σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λειώνετε τη σοκολάτα και την αφήνετε στην άκρη.
  2. Σ’ ένα δοχείο βάζετε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το αλάτι, ζάχαρη, μπράντι και το ταχίνι και τα ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
  3. Προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα και τα ανακατεύετε πάλι.
  4. Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνω στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  5. Τέλος ρίχνετε τα καρύδια.
  6. Καλύπτετε με λαδόκολλα τη βάση και τα τοιχώματα ενός ταψιού ή μιας μέτριας φόρμας και ρίχνετε το μίγμα. Το απλώνετε καλά και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚β. για 30 περίπου λεπτά. Θέλουμε να μη στεγνώσει τελείως  στο κέντρο σαν κέικ, αλλά να είναι σχετικά υγρό όταν το δοκιμάσετε με ένα μαχαίρι.
  7. Όταν κρυώσει το βγάζετε από τη φόρμα και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να ρίξετε επάνω σάλτσα σοκολάτας
Επίσης μπορείτε να λιγοστέψετε τη ζάχαρη.

 

https://mageirikesdiadromes.gr/recipes/nhstisimh-sokolatopita-me-taxini.html

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *