Νόστιμη σοκολατόπιτα με μέντα από την “Αλλατίνη- Χειρονομία Αγάπης”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υλικά
Για τη βάση:
1½ φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι Αλλατίνη ολικής αλέσεως
115 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λίπος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι κακάο
1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας


Για την ganache:
170 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 μεγάλο ματσάκι φρέσκο δυόσμο
Για το γλάσο σοκολάτας:
85 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο
1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καλαμποκιού

 


Εκτέλεση 


Για τη βάση: 


Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ο C. Βουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψί.
Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο, το φυτικό λίπος, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι το μείγμα σας να γίνει αφράτο και κρεμώδες. Προσθέστε στο μείγμα τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Στη συνέχεια προσθέστε το κακάο και τα αλεύρια και ανακατέψτε πολύ καλά. Ρίξτε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε τις μέχρι να αναμειχθούν σε όλο το μείγμα.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη απλώστε την στο ταψί και ψήστε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. 


Για την ganache:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το δυόσμο και μαγειρέψτε τα σε μέτρια θερμοκρασία. Αφήστε τη κρέμα σας στη φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Αφήστε το μείγμα στη φωτιά για άλλα 10 λεπτά.
Τοποθετείστε ένα σουρωτήρι πάνω από το μπολ που έχετε τη σοκολάτα και ρίξτε την κρέμα γάλακτος με το δυόσμο. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λείο και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Όταν βγάλετε από το ψυγείο τη σοκολάτα χτυπήστε την στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη.
Για το γλάσο σοκολάτας:
Σε μια κατσαρόλα μαγειρέψτε σε μέτρια θερμοκρασία τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίξτε το σιρόπι καλαμποκιού στο μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά. 


Για τη διακόσμηση: 


Αφαιρέστε προσεκτικά από το ταψί σας τη βάση σας και τοποθετήστε την σε μια μεγάλη πιατέλα. Απλώστε ομοιόμορφα από πάνω τη σοκολάτα ganache και από πάνω περιχύστε το γλάσο σοκολάτας. Μεταφέρετε το γλυκό σας στο ψυγείο και αφαιρέστε το όταν είστε έτοιμοι να το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/986556031356825/?type=1&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *