Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Δεν είναι ότι είναι σοκολατένιο, δεν είναι ότι είναι paleo.. αλλά πραγματικά δεν έχετε φάει  πιο ωραίο σοκολατένιο paleo κέικ ποτέ ξανά!!

 

Original συνταγή από: Litsa Zarifi

Υλικά

Κέικ

  • 300 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 60 γρ. κακάο
  • 4 αυγά
  • 125 ml γάλα της αρεσκείας σας
  • 125 ml λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 150 γρ. ζάχαρη καρύδας ή 120 γρ. μέλι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Ganache

  • 3 κουτ. σούπας κακάο
  • 110 γρ. μέλι
  • 55 γρ. λάδι καρύδας
  • 130 ml κρέμα καρύδας

Οδηγίες παρασκευής

Κέικ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν, τη ζάχαρη καρύδας και το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι καρύδας και το γάλα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα κρεμώδες μίγμα.
  4. Ενσωματώνουμε τα υγρά με τα στερεά μέρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου μέχρι να ενώθουν τα υλικά μεταξύ τους.
  5. Βάζουμε το μίγμα σε στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. και ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά. Θέλουμε η οδοντογλυφίδα στο κέντρο να μη βγαίνει εντελώς καθαρή αλλά ούτε και να ρέει το μίγμα. Θέλουμε να είναι ζουμερό.
  6. Μόλις βγει από τον φούρνο το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το περιχύνουμε με τη ganache.

Ganache

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά.
  2. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε την ganache να κρυώσει.
  3. Μόλις η ganache έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, την περιχύνουμε στο κέικ.

 

http://www.dairy-free.eu/paleo-ganache-chocolate-cake/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *