Laurence-galerie de chocolat
Creta Carob
Laurence-πάρτυ-βάφτιση

Σοκόλαση !!!
Μια πανεύκολη και κολασμένη σοκολατόπιτα !!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
1 κούπα αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει κοσκινισμένο
2 γεμάτες κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
1 βανιλια
125 γρ.μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
3 αβγά σε θερμ.δωμ.
1 πρέζα αλάτι
1 σφηνοπότηρο κονιάκ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 1/2 κούπα νερο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.σ κακάο
125 γρ.σοκολάτα μαύρη
1 βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
200 γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζω το σιρόπι.Σ’ένα κατσαρόλι βάζω το νερό,την ζάχαρη και το κακάο και μόλις πάρει βράση το κατεβάζω απ την φωτιά και ρίχνω την σοκολάτα και την βανίλια.Ανακατεύω να λιώσει η σοκολάτα και το αφήνω στην άκρη.
Ρίχνω όλα τα υλικά για το κέικ σε ένα μπολ και τα χτυπάω για 2 λεπτά, με σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά.
Βουτυρώνω ένα μικρό ταψάκι 25Χ30 και ρίχνω μέσα το μίγμα και ψήνω στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 10-12 λεπτά περίπου.
Κανω μερικές τρυπίτσες μ’ένα μαχαίρι στο κέικ και σιροπιάζω το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι.
Περιμένω να το ρουφήξει όλο και όταν κρυώσει καλά,τότε ρίχνω την γκανάζ.
Για την γκανάζ βράζω την κρέμα γάλακτος,την αφαιρώ από την φωτιά, και ρίχνω την σοκολάτα να λιώσει.
Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και να γίνει μια λεία κρέμα.
Γαρνίρω την επιφάνεια αφού κρυώσει κ σταθεί η γκανάζ με πραλίνα.
Η κούπα είναι των 250 ml η η κούπα του νες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: επιδόρπιο και φαγητό
Η εικόνα ίσως περιέχει: επιδόρπιο και φαγητό
Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό
Η εικόνα ίσως περιέχει: επιδόρπιο και φαγητό
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *