Σοκολατόπιτα με φυστίκι και πορτοκάλι- Pistachios and Orange Chocolate Pie Recipe, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τι καλύτερο μπορείς να δοκιμάσεις σήμερα από ένα κέικ που το κόβεις και η ρευστή σοκολάτα δίνει άρωμα σε όλη την κουζίνα; Αυτή η συνταγή απογειώνεται ακόμα περισσότερο με το φυστίκι Αιγίνης και το ξύσμα πορτοκαλιού. Για να “δυναμώσεις” ακόμα περισσότερο το άρωμα του φυστικού μπορείς να τα ψήσεις για 10 λεπτά στους 180°C.

Αυτό το γλυκό σερβίρεται καλύτερα κρύο αν και ζεστό είναι… υπέροχο! Απλά, όταν είναι ζεστό θα δυσκολευτείς να το κόψεις σε κομμάτια και να το ξεφορμάρεις. Μπορείς επίσης να το σερβίρεις με παγωτό βανίλια ή παγωτό φυστίκι!

Υλικά

  • 500 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια
  • 500 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 αβγά
  • 100 γρ. φυστίκια
  • Ξύσμα από δύο πορτοκάλια

Pistachios and Orange Chocolate Pie Recipem, υγρο κέικ σοκολάτας, σοκολατόπιτα, κακάο, πορτοκάλι, φυστίκι, αιγίνης, ρευστή σοκολάτα, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στρεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
  • Το μπολ δεν πρέπει να ακουμπάει στο νερό που βράζει γιατί τα υλικά μας θα καούν.
  • Μόλις λιώσουν βγάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα, το ακουμπάμε πάνω σε μια πετσέτα και ανακατεύοντας διαρκώς, ρίχνουμε με τη σειρά τη ζάχαρη,  το αλεύρι και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα με έναν αβγοδάρτη.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα φυστίκια και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης 22 – 24 εκ και μεταφέρουμε τη φόρμα μέσα σε ένα ένα βαθύ ταψί.
  • Ρίχνουμε στο ταψί νερό, τόσο που να φτάσει σε ύψος τα μισά της φόρμας (αυτό είναι ένα μπεν μαρί).
  • Ψήνουμε μέσα στο νερό για 50-60 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, μεταφέρουμε τη φόρμα σε μια σχάρα και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρουμε.
  • Καλύτερα να ξεφορμάρουμε τη επόμενη μέρα.Για το food styling θα χρειαστείς μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, φυστίκια και φλούδες από πορτοκάλι.

Pistachios and Orange Chocolate Pie Recipem, υγρο κέικ σοκολάτας, σοκολατόπιτα, κακάο, πορτοκάλι, φυστίκι, αιγίνης, ρευστή σοκολάτα, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ingredients

  • 500 gcow butter, cut in small cubes
  • 500 gdark chocolate with 70cocoachopped into small pieces
  • 500 gcastor sugar
  • 40 gflour for all purpose
  • 8 eggs
  • 100 grpeanuts
  • Zest of two oranges

Pistachios and Orange Chocolate Pie Recipem, υγρο κέικ σοκολάτας, σοκολατόπιτα, κακάο, πορτοκάλι, φυστίκι, αιγίνης, ρευστή σοκολάτα, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Directions

  • Melt the chocolate with the butter in a double boiler, aka in a stainless steel bowl that isset over a pot of boiling water.
  • The bowl must not touch the boiling water because our materials will be burn.
  • Once melted remove the bowl from the pot, let it rest on a towel and while stirringconstantly, pour in sugar, flour and lightly beaten eggs.
  • Pour in the peanuts and the orange zest and stir.
  • Preheat oven to 170°C.
  • Pour the mixture into a round silicone pan 22 to 24 cm and transfer the pan in a a deeppan.
  • Pour water into the bigger panso as to reach half the height of the silicon pan (this is abain marie).
  • Bake in the water for 50-60 minutes.
  • Remove from the oven, transfer the form to a rack and allow the cake to coolcompletely before removing it.
  • Use a tablespoon of powdered sugarpeanuts and orange peels for the food styling

Serve With Love

http://coolartisan.net/2015/01/29/pistachios-and-orange-chocolate-pie-recipe/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *