Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

Αν λατρεύεις τη σοκολάτα, αυτή η συνταγή θα σε στείλει στον παράδεισο! Μυρωδάτη, αφράτη και λαχταριστή, αυτή η σοκολατόπιτα θα γίνει ο λόγος να σε θαυμάσουν οι καλεσμένοι σου… αν προλάβουν να φάνε!

Υλικά

Για το Σιρόπι

  • 1000ml νερό
  • 1kg χάχαρη
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 60 γρ. κακάο

Για τη Σοκολατόπιτα

  • 8 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200ml ηλιέλαιο
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ. αλεύρι (φαρίνα)
  • 100 γρ. κακάο
  • 2 κ.σ. μπέικιν

Για την Γκανάζ

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
  • 200 γρ. κουβερτούρα

Προετοιμασία

Για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο. Αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.

Όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο και απαλό μείγμα.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη σοκολατόπιτα

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25×30 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 10-12 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τα αφήνουμε λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και το κακάο.

Αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα σιγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 35-40 λεπτά .

Οταν η σοκολατόπιτα ψηθεί αφαιρούμε από τον φούρνο και τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι για να είμαστε σίγουροι οτί είναι έτοιμη. Κάνουμε μαχαιριές ώστε να πάει το σιρόπι που θα ρίξουμε παντού.

Σιροπιάζουμε τη ζεστή σοκολατόπιτα μας με το κρύο σιρόπι.

Αφήνουμε για 60 λεπτά στην άκρη να σιροπιαστεί και να κρυώσει.

Για τη γκανάζ

Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος.

Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στην μέγιστη δύναμη. Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάζ μας.

Όταν κρυώσει αρκετά η σοκολατόπιτα με το σιρόπι περιχύνουμε τη γκανάζ και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Tips

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κακάο με ρόφημα σοκολάτας και την κουβερτούρα με κουβερτούρα γάλακτος.
  • Οι δοσολογίες παραμένουν ίδιες οπότε μπορείτε να συνδυάσετε τις γεύσεις που σας αρέσουν.
  • Την γκανάζ μπορούμε να την κάνουμε και με τον παραδοσιακό τρόπο σε μπεν μαρί.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

ABOUT ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΤΡΑΚΑΡΗΣ

Παντελής Κατρακάρης
Ένα ταξίδι στις γεύσεις, στη φαντασία, στην παράδοση μέσα από την κουζίνα που όλοι αγαπάμε.

 

https://www.thinkdrops.gr/2018/09/23/siropiasti-sokolatopita/

 

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *