Σιροπιασμένη σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη, από την Ντίνα Καρα και το cuzinaglutenfree.blogspot.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η πιο αφράτη, ζουμερή, σοκολατένια κόλαση που έχω κάνει!!! Αυτή η συνταγή είναι εκπληκτική πράγματι!!!!

Είναι από τον παρακάτω σύνδεσμο κι εγώ την άλλαξα λιγάκι για να βγει σε χωρίς γλουτένη !!!

https://oreksinaxeis.blogspot.com/2011/08/blog-post.html?m=1&fbclid=IwAR3M2fd5qKDkfJ8E-KYiuEOt1udLw8f4KXUBQePFqJ3M-VqmC4gc6P1Oa1c

Τα υλικά όπως τα έβαλα εγώ παρακάτω. Η εκτέλεση από την συνταγή του Μάριου :

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. ζάχαρη

2 βανίλιες

50 ml κονιάκ

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

5 αυγά

200 ml νερό

80 γρ. κακάο

230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του της Doves

Για το σιρόπι:

200 γρ. ζάχαρη

500 γρ. νερό

100 γρ. κουβερτούρα υγείας Sisinni

Για το γλάσο:

250 γρ. κουβερτούρα υγείας Sisinni

150 γρ. γάλα φρέσκο

1 κ.σ. μέλι

 

Εκτέλεση:

1. Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό  και ανακατεύουμε.  Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την κουβερτούρα σοκολάτα και το αφήνουμε να βράσει για 1′ και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.

 

2.Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την ζάχαρη, τις βανίλιες και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και ανακατεύουμε.Σε ένα δοχείο ρίχνουμε μαζί το νερό και το κονιάκ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά όπως για ομελέτα.

 

3.Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί και το βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη.

4. Στο μείγμα ζάχαρη- βούτυρο αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά και να χτυπάμε παράλληλα στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο από το μείγμα με το αλεύρι και λίγο από το μείγμα με το κονιάκ και χτυπάμε στο μίξερ, επαναλαμβάνουμε μέχρι στο τέλος όλα τα υλικά να είναι ένα μείγμα. Δεν θα είναι πολύ σφιχτό αλλά απαλό μείγμα.

 

5.Βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 35′ με 40 λεπτά. 

 

6. Μέχρι να ψηθεί ετοιμάζουμε το γλάσο. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά, μόλις πάρει βράση αποσύρουμε και το ρίχνουμε μέσα στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ χωρίς να πάρει αέρα το γλάσο. Βγάζουμε το σιρόπι από το ψυγείο

7.Βγάζουμε το “κέικ” από τον φούρνο και χαράζουμε σε κομμάτια, κάτω κάτω το μαχαίρι μας . Το σιροπιάζουμε πολύ καλά και στη συνέχεια ξαναχαράζουμε . Ρίχνουμε από πάνω το γλάσο και το απλώνουμε μαλακά να πάει παντού. Αφήνουμε να κρυώσει.

 

8. Έτοιμη!!! Σερβίρουμε σκέτη ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια – κρέμα !!!

Τέλεια!!

 

**Διατηρείται στο ψυγείο έως 2 εβδομάδες, κρύα είναι πολύ πολύ νόστιμη!!

Read more: http://oreksinaxeis.blogspot.com/2011/08/blog-post.html#ixzz5xFfcIm9h 
https://cuzinaglutenfree.blogspot.com/2019/08/blog-post_21.html?fbclid=IwAR0x72lHeOTYm9z4Mc4lPD3LLLhmj4qMQsysbWWAeZ6FNQNPebXflGZrtcc
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *