VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
myral.gr
IONSWEETS.GR

Υλικά για τη βάση

  • 170 γρ. Βούτυρο
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 225 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
  • 120 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδι

Υλικά για το γλάσο

  • 150 γρ. κρέμα
  • 150 γρ. σοκολάτα

 

 

Clock

1 ώρα 20′
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Χωρίζουμε τα αυγά.
  • Τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα με τη μισή ζάχαρη και την υπόλοιπη την χτυπάμε με τους κρόκους, τα αμύγδαλα σκόνη και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
  • Στη συνέχεια ενσωματώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο που έχουμε λιώσει με το μείγμα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά την μαρέγκα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20 λεπτά.
  • Τέλος για το γλάσο βάζουμε την κρέμα και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε. (γκανάζ)
Tip
Προσέχουμε να μην πέσει κρόκος στα ασπράδια.. Αν δεν βρείτε σκόνη αμυγδάλου ή αλλιώς αλεύρι αμυγδάλου μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αν βάλετε αμύγδαλα χωρίς φλούδα στο μπλέντερ.

 

 

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/sokolatopita

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *