DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

ΥΛΙΚΑ

250 gr Βιτάμ

110 γρ κακάο σκόνη άγλυκο κοσκινισμένο

250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

380 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

2 βανίλιες

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

198 ml χλιαρό νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ : 1/4 φλιτζανιού ηλιέλαιο και 2 κουταλιές της σούπας Μερέντα η Νουτέλα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώστε το Βιτάμ σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά.

Ρίξτε μέσα όλα τα στερεά άλικα(κακάο,αλεύρι,ζάχαρη,βανίλιες)

ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα σας να γίνει σαν πηχτή λάσπη.

Προσθέστε τα αυγά και το νερό χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.

Ρίξτε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα(διαμέτρου 30 εκ) που την έχετε

πασπαλίσει με κακάο .

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά στους 170 βαθμούς

(εγώ ψήνω στους 150 γιατί ο φούρνος μου είναι δυνατός).

Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ηλιέλαιο να ζεσταθεί ελαφρά σε σιγανή φωτιά.

Προσθέστε την μερέντα ανακατεύοντας  συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μόλις η Σοκολατόπιτα σας βγεί από τον φούρνο ρίξτε κατευθείαν από πάνω το γλάσο ..

 

Αυτό το γλυκό δεν κατάφερα ποτέ να το φωτογραφίσω ολόκληρο .. Μόνο κομμάτια ..

Θα καταλάβετε γιατί όταν το φτιάξετε ..Η συνταγή δεν είναι δική μου .. Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο σε πολλα σάιτ και πολλοί

την διεκδικούν ως δική τους .Εγώ την προσάρμοσα στα μέτρα μου .

Είναι εύκολη, γρήγορη και οικονομική ..

Και όπως λέει η φιλη μου η Δάφνη γίνεται καλύτερη μέρα με την μέρα ( αν σας περισσέψει και την επόμενη μέρα βέβαια).

Μπορείτε αν θέλετε μην βάλετε γλάσο μερέντας αλλά να την αφήσετε σκέτη και να την απολαύσετε με παγωτό..

Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε μέσα στο μείγμα μισό φλιτζάνι τριμμένα φουντούκια καθώς και πάνω στο γλάσο μεταμορφώνοντας την σε φουντουκόπιτα .

 Η επιλογή δική σας .

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια /Προσαρμογή/Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
https://koykoycook.gr/?p=25181
 
 
 
 
       
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.