Εκπληκτική σοκολατόπιτα espresso, με 2 σοκολάτες και φουντούκια, από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
YΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
250 γρ μαργαρίνη η βούτυρο ευρωπαϊκό λιωμένο(χλιαρό)
250 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
250 γρ σοκολάτα Πραλίνα σε κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού καφέ εσπρέσο στιγμής
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι φουντούκια κομμένα στο μούλτι.
Αυτό το γλυκό φτιάχνεται μέσα σε ένα μπώλ και δεν χρειάζεται μίξερ.
Αν δεν είστε φαν του καφέ μπορείτε να τον παραλείψετε αλλά να ξέρετε ότι ο καφές ενισχύει την γεύση της Σοκολάτας.
Σε μπαίν μαρί σε μέτρια φωτιά λιώστε το βούτυρο.
Προσθεστε τις 2 σοκολάτες και ανακατέψτε να λιώσουν.
Αφήστε το μείγμα στην άκρη για λίγο να κρυώσει .
Ρίξτε τα αυγά και ανακατέψτε με σύρμα η με ένα μεγάλο πιρούνι να ομογενοποιηθούν.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Προσθέστε το αλεύρι και κάντε το ίδιο .
Στο τέλος ρίξτε τα φουντούκια.
Ρίξτε το μείγμα σας σε βουτυρωμένο μικρό ταψάκι (24 εκ) το οποίο
έχετε πασπαλίσει με κακάο.
Ψήστε στους 170 βαθμούς με αέρα και αντιστάσεις(σε συνδυασμό)σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει καλά.
Φτιάξτε την γκανάς.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
125 γρ σοκολάτα κουβερτουρα με 70% κακάο
125 γρ κρέμα γάλακτος
Βάλτε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι.
Ρίξτε μέσα την σοκολάτα να λιώσει ..
Ανακατέψτε και ρίξτε κουταλιά κουταλιά την γκανάς πάνω από την σοκολατόπιτα .
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου) https://koykoycook.gr/?p=23598
Αφήστε μια απάντηση