e-fresh-matrioshka
proetoimasia magirema servirisma anamoni

Τα… μεγάλα παιδιά λατρεύουν τη σοκολάτα στην πιο… ένοχη εκδοχή της, δηλαδή με ποτό. Αν πρόκειται να σερβίρετε μικρά παιδιά, αντικαταστήστε το ποτό με χυμό πορτοκαλιού.

Υλικά

Για τη σοκολατόπιτα 

200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
200 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), κομμένο σε μέτρια κομμάτια
ελάχιστο αλάτι
50 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. ζάχαρη απλή, κρυσταλλική
5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, μεγάλου μεγέθους
40 γρ. κορν φλάουρ
Για το γλάσο

150 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
75 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), κομμένο σε μέτρια κομμάτια
½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ουίσκι (ή σκούρο ρούμι ή κονιάκ)

 

Εκτέλεση
Για τη σοκολατόπιτα 
Από την προηγούμενη ημέρα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 – 26 εκ.
Σε ένα μπεν μαρί (δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα, στερεωμένη επάνω από μία μεγαλύτερη στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα και το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και τα ζεσταίνω, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα βελούδινο σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτω ελάχιστο αλάτι, τη ζάχαρη άχνη και την κρυσταλλική και ανακατεύω με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια προσθέτω ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος, ρίχνω το κορν φλάουρ, ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα αυτό στο ταψάκι.
Ψήνω τη σοκολατόπιτα για 30 λεπτά και την αφήνω να κρυώσει καλά. Τη μεταφέρω σε μια πιατέλα, την καλύπτω καλά με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για όλο το βράδυ (ή για 12 ώρες).

Για το γλάσο (το ετοιμάζω την επόμενη ημέρα ή 2 – 3 ώρες πριν το σερβίρισμα): Στο μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και προσθέτω το ποτό. Ανακατεύω καλά για να ενωθούν πλήρως τα υλικά και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς.
Βγάζω τη σοκολατόπιτα από το ψυγείο και την ακουμπάω σε μια σχάρα, τοποθετημένη πάνω σε μια μεγάλη λαδόκολλα. Την περιχύνω παντού με το ζεστό (όχι καυτό) γλάσο, την αφήνω κατά μέρος για 5 λεπτά και σερβίρω.

 

 

http://dinanikolaou.gr/?p=4641

 

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.