Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ένα κέικ ανάμεσα σε σοκολατόπιτα και σουφλέ. Το σιρόπι ρέει στον πάτο της φόρμας. Είναι γρήγορη, εύκολη και λάιτ.

Συστατικά
  • 2κ.γλ. καφέ στιγμής
  • 1,5 κούπα νερό (375γρ.)
  • 200γρ. κρυσταλλική ζάχαρη χωρισμένη σε (130 + 70)
  • 60γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50γρ. κακάο χωρισμένο στη μέση ( 25 + 25 γρ. ) κοσκινισμένο
  • 90γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 60γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη στον τρίφτη ή στο μούλτι
  • 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 2κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 70 γρ. γάλα
  • 1 κρόκος
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
Οδηγίες
  1. Θα χρησιμοποιήσουμε 3 ξεχωριστά μπολ. Στο 1ο μπολ βάζουμε το νερό με τον καφέ και το ανακατεύουμε να διαλυθεί το μείγμα.
  2. Στο 2ο μπολ ανακατεύουμε τα 70 γρ ζάχαρη λευκή με την καστανή ζάχαρη και τα 25 γρ. κακάο.
  3. Σε 3ο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
  4. Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, το βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το υπόλοιπα 25 γρ. κακάο και τη σοκολάτα, ώστε να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές. Προσθέτω μέσα το γάλα, το αλάτι, τις βανίλιες, τον κρόκο αυγού και τα υπόλοιπα 130 γρ ζάχαρη τα υπόλοιπα. Τα ανακατεύουμε με σύρμα καλά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι από το 3ο μπολ και έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές.
  5. Παίρνουμε μια φόρμα ψωμιού μακρόστενη και ρίχνουμε το μείγμα μας με το αλεύρι και το στρώνουμε στη φόρμα μας. Πάνω σε αυτό το μείγμα ραντίζουμε με το κουτάλι το περιεχόμενο του μπολ 2 με τις ζάχαρες. Τέλος πάνω από αυτό ρίχνουμε με προσοχή το υγρό μείγμα του μπολ 1 .
  6. Μεταφέρουμε με προσοχή τη φόρμα μας στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 ο για 40 λεπτά της ώρας ακριβώς.
  7. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα πριν το σερβίρουμε. Το περιχύνουμε με άχνη ζάχαρη και το σερβίρουμε με βανίλια παγωτό.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Το περίεργο σε αυτό το κέικ είναι ότι η ζύμη που ήταν κάτω ανεβαίνει επάνω και το υγρό πηγαίνει κάτω και γίνεται ένα υπέροχο σιρόπι σοκολατένιο σαν κρέμα. Έτσι έχουμε ένα είδος πολύ νόστιμης σοκολατόπιτας υγρής και ιδιαίτερας υγειινής .

Η συνταγή δόθηκε από τον Άκη Πετρετζίκη

 

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/sokolatopita-h-soyfle-lait.html

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *