Μερίδες: 1 ταψάκι

Χρόνος προετοιμασίας: 10′

Χρόνος μαγειρέματος: 40′

Έτοιμο σε: 50′

Δημήτρης Χρονόπουλος

Υλικά

    • 225γρ. βούτυρο

    • 225γρ. κουβερτούρα

    • 450γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

    • 4 αβγά

    • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

    • 150γρ. αλεύρι, μαλακό

    • 75γρ. καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)

Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 500γρ. λιωμένη κουβερτούρα

  • 750ml κρέμα γάλακτος 35%

Διαδικασία 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε το βούτυρο και την κουβερτούρα να λιώσουν σε μπεν μαρί.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα τα αβγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο με την κουβερτούρα που έχετε λιώσει. Ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος την καρυδόψιχα. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε ένα μπολ και βράζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Έπειτα ρίχνετε από πάνω σταδιακά την καυτή κρέμα ανακατεύοντας την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Μόλις βγει από το φούρνο ζεστή η σοκολατόπιτα την περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

TipsΗ σάλτσα σοκολάτας πρέπει να είναι ζεστή όταν θα περιχύσουμε με αυτήν τη ζεστή σοκολατόπιτα.
Η σοκολατόπιτα θα πρέπει να έχει κρυώσει καλά για να την κόψουμε χωρίς να σπάσει.

 

https://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *