Σοκολατόπιτα με ζύμη φυστικοβούτυρου και γέμιση ganache σοκολάτας, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε τη τέλεια σοκολατόπιτα. Αφράτη εσωτερικά, τραγανή εξωτερικά ζύμη και γέμιση φυστικοβούτυρου και ganache σοκολάτας. Πασπαλίστε το με μπόλικη ζάχαρη άχνη και απολαύστε ένα υπέροχο, εθιστικό γλύκισμα με το καφέ, το γάλα, το τσάι σας και όχι μόνο.

 

Χρόνος: 30 λ + 29 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο (55 γρ.)
  • 1/2 φλ. τσαγιού + 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
  • 1/2 κ.γ. βανίλια
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. γάλα πλήρες
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική για πασπάλισμα
  • Για τη ganache:
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη ganache: Ξεκινάτε με τη ganache σοκολάτας. Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζετε τις σταγόνες σοκολάτας. Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την αφαιρείτε αμέσως από τη φωτιά και τη ρίχνετε μέσα στο μπολ με τις σταγόνες σοκολάτας.
  2. Αφήνετε το μείγμα χωρίς να το ανακατεύετε για 1 λ και στη συνέχεια ρίχνετε το αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ενσωματωθούν τα υλικά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για 1 περίπου ώρα μέχρι να το αισθάνεστε σκληρό στην αφή.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψί με διάσταση βάσης 20 ή 22 εκ.
  4. Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά με σύρμα ή με μίξερ το λιωμένο βούτυρο, τη καστανή και λευκή ζάχαρη. Προσθέτετε το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια, τα αυγά και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, τα προσθέτετε στο μείγμα φυστικοβούτυρου και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και το στρώνετε ισομερώς.
  6. Παίρνετε τη γκανάς σοκολάτας από τη κατάψυξη και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού παίρνετε 2 κ.γ. γκανάς και τη πλάθετε σε μπάλα. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γκανάς, δουλεύοντας αρκετά γρήγορα γιατί η σοκολάτα θα λιώσει με τη θερμοκρασία των χεριών σας.
  7. Απλώνετε τις μπάλες γκανάς, ομοιόμορφα, πάνω στη ζύμη και τις πιέζετε μαλακά προς τα κάτω να βυθιστούν ελαφρώς μέσα στη ζύμη. Με μια σπάτουλα ή μαρίζ, με γρήγορες κινήσεις καλύπτετε με τη ζύμη, όσο καλύτερα μπορείτε, τις μπάλες γκανάς και όλη την επιφάνεια (οι μπάλες ήδη θα έχουν έλθει σε θερμοκρασία δωματίου και το μείγμα θα πάρει και ένα σοκολατένιο χρώμα/ δείτε πιο κάτω φωτογραφία).
  8. Πασπαλίζετε από πάνω τη κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνετε τη σοκολατόπιτά σας στο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 28-29 λ ή μέχρι το κέντρο της ζύμης να έχει σταθεροποιηθεί και πάρει ένα χρυσό χρώμα. Αφαιρείτε τη σοκολατόπια από το φούρνο την αφήνετε για λίγη ώρα να χλιαρίνει, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

before-aft-e1427275939762-1maxhimg_7559

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πηγή

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatopita-zymi-fistikovoutiro-gemisi-ganache-sokolatas/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=9a79089820-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-9a79089820-24276

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *