Σοκολατόπιτα νηστίσιμη, από τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!

Ζουμερή και νηστίσιμη σοκολατόπιτα!

Συστατικά

  • 600 γρ αλεύρι ,
  • 400 γρ ζαχαρη ,
  • 300 γρ νερό κρύο ,
  • 200 γρ λάδι ηλιελαιο ,
  • 1 κ. σ. σόδα ,
  • 2 κ σ ξύδι ,
  • 1 βανιλια,
  • 4 κ σ κακάο

Για το γλάσο σος σοκολάτας

  • 2 κ σ κακάο ,
  • 4 κ σ ζαχαρη ,
  • 250 γρ νερό
  • 2 κ σ κορν φλάουρ +50 γρ νερό
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα υγρά υλικά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα Στερεά υλικά.
  2. Χτυπάμε με σύρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  3. Για το γλάσο, 2κ σ κακάο , 4 κ σ ζαχαρη , 250 γρ νερό βάζουμε κ βράζει .
  4. Ρίχνουμε 2 κ σ κορν φλάουρ +50 γρ νερό ανακατευεις κ ρίχνεις στο νερό που βράζει κ στρώνεις απο πανω.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεις αντί για γλάσο να ρίξεις ζαχαρη άχνη.

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/sokolatopita-nhstisimh1.html

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *