Bolero-Biodiet

Οι υπογλυκαιμίες στο…κόκκινο!!!
Μια σοκολατόπιτα είναι ότι πρέπει!
Υπέροχη σιροπιαστή σοκολατόπιτα με φανταστική σοκολατένια κρέμα με πραλίνα φουντουκιού!!!
Είναι πανεύκολη,σιροπιαστή αλλά στέκεται σε κομμάτι και η γκανάζ με πραλίνα…όνειρο!!!

 

ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΑΝΙΑ!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα
1 κούπα αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει κοσκινισμένο
2 γεμάτες κ.σ κακάο κοσκινισμένο
1 βανιλια
125 γρ.μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
3 αβγά σε θερμ.δωμ.
1 πρέζα αλάτι
1 σφηνοπότηρο κονιάκ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ


1 1/2 κούπα νερο
1 1/2 κούπα ζάχαρη


ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
150 γρ.γάλα φρέσκο
1 γεματη κ.σ μέλι
1 κ.σ μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
2 κ.σ πραλίνα (εγώ έβαλα Νουκρέμα)

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


-Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κέηκ σε ένα μπολ και τα χτυπάμε για 2 λεπτά, με σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι 25Χ30 και ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στους 180 σε αντιστάσεις για 10-12 λεπτά περίπου.Το σιρόπι το βράζουμε 6-8 λεπτά.Σιροπιάζουμε σε ζεστό κεικ με ζεστό σιρόπι,περιμένουμε να το ρουφήξει όλο και όταν κρυώσει καλά τοτε ρίχνουμε τη γκανάζ.
Για τη γκανάζ βράζουμε το γάλα,το αφαιρούμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε τη σοκολάτα να λιώσει.Προσθέτουμε τη μαργαρίνη το μέλι κ τέλος την πραλίνα.Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και να γίνει μια λεία κρέμα.
Αν σας αρέσει ακόμα πιο σιροπιαστή αυξήστε τη δόση σιροπιού σε 2 κούπες ζάχαρη και 2 κούπες νερό!
Η κούπα είναι των 250 ml η η κούπα του νες.

 

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/posts/1718189628200495

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *