Σοκολατόπιτα ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από τον Άκη την Nestle και τις glikessintages.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας
0′

Χρόνος ψησίματος
30′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Μερίδες
Για 8 άτομα
Υλικά

  • 2 κ.γ. καφέ στιγμής
  • 375 ml νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (χωρισμένη στα 130 γρ. και 70 γρ.)
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. κακάο χωρισμένο στη μέση
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. κουβερτούρα  NESTLÉ DESSERΤ 65% Κακάο ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 70 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 1 κρόκος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C βαθμούς.
 Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα κουτάλι τον καφέ με το νερό και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτεε με ένα κουτάλι τα 70 γρ λευκή ζάχαρη με την καστανή και το μισό κακάο.
  2. Σε ένα τρίτο μεγαλύτερο μπολ ανακατέψτε με ένα κουτάλι το αλεύρι με το μπέικιν αφού τα έχετε περάσει απο σίτα.
 Σε ένα τηγάνι , σε χαμηλή φωτιά, λιώνστε το βούτυρο. Αποσύρετε το από τη φωτιά με το που λιώσει, και ρίξτε μέσα το υπόλοιπο κακάο και τη σοκολάτα. Ανακατέψτε με ένα σύρμα καλά να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Προσοχή να μην είναι καυτό το λιωμένο βούτυρο γιατί το κακάο καίγεται εύκολα και μυρίζει. Μεταφέρτε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Ρίξτε μέσα στο μπολ το γάλα, το αλάτι, τις βανίλες, τον κρόκο αβγού και τα 130 γρ ζάχαρη που έχουν μείνει. Συνεχίστε να ακατεύετε καλά με το σύρμα.
  4. Ρίξτε και το αλεύρι σε δύο δόσεις περιμένοντας να αποροφηθεί η πρώτη για να ρίξετε τη δεύτερη και ανακατέψτε με μια σπάτουλα για να γίνει ένα ωραίο μείγμα.
  5. Βάλτε αυτή τη ζύμη στον πάτο μιας φόρμας για κέικ διαστάσεων 36×13 εκ. Από πάνω με ένα κουτάλι πασπαλίστε με το μείγμα από τις δυο ειδών ζάχαρες και το κακάο.
Πάνω από αυτό ρίξτε προσεκτικά το νερό με τον καφέ…
  6. Βάλτε τη φόρμα στο φούρνο με προσοχή να μην χύσετε τα νερά.
  7. Ψήστε για 45 λεπτά, όχι παραπάνω και είναι σημαντικό να κρυώσει το γλυκό για μισή ώρα πριν το σερβίρετε…
  8. Αυτό που γίνεται είναι η ζύμη να ανεβαίνει πάνω και κάτω να μένει μια κρέμα σοκολάτας… Ιδιαίτερο και νόστιμο ιδίως με λίγο παγωτό!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *