Bolero-Biodiet

Πανεύκολα ανοιχτά πιτάκια σαν τάρτες με τραγανό φύλλο κρούστας και σοκολατένια γέμιση που μοσχοβολούν βούτυρο, σοκολάτα και πορτοκάλι. Το τέλειο κέρασμα που θα συντροφέψει αρμονικά το ρόφημα της επιλογής σας.

Υλικά για 12 τεμ.:

Για τη γέμιση:

  • 250γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας καρύδι ή αμύγδαλο τριμμένο
  • 2 αβγά
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Για τη γέμιση: Βάζετε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού, αν χρησιμοποιήσετε και ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύετε να λιώσει.
  2. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε στο μίγμα της σοκολάτας μαζί με την τριμμένη φρυγανιά και το τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο να γίνουν όλα ομοιογενές μίγμα.
  3. Τοποθετείτε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο με την μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά σας. Με 2 κάθετες χαρακιές τα χωρίζετε σε 3 λωρίδες και μετά με 3 οριζόντιες χαρακιές δημιουργείτε 12 μαντηλάκια τετράγωνα.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λiώνετε το βούτυρο και με ένα πινέλο βουτυρώνετε μια φόρμα για μάφινς με 12 υποδοχές. Παίρνετε ανά 4 τα μαντηλάκια φύλλου που κόψατε και αφού τα βουτυρώσετε ελαφρά ντύνετε με αυτά το εσωτερικό των υποδοχών της φόρμας σας, αφήνοντας έξω τις άκρες. Μοιράζετε μέσα τους τη γέμιση της σοκολάτας.
  5. Βουτυρώνετε καλά τις άκρες των φύλλων και ψήνετε τα σοκολατοπιτάκια στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  6. Τα ξεφορμάρετε και τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak®

 

 

http://www.sweetly.gr/2017/11/sokolatopitakia-anoixta/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *