“Σούπερ Σοκολατόπιτα “, από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το “Elpida’s Little Corner”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μετά την σούπερ κολοκυθόπιτα ήρθε η ” Σούπερ Σοκολατόπιτα “


                             Είμαι ενθουσιασμένη και όποιος την βλέπει καταλαβαίνει γιατί..
                           Πόσο μάλλον να την δοκιμάσει τέλεια σοκολατένια γεύση σε πίτα.
                                 Αγαπημένο ζυμαράκι πίτα σοκολάτα όλα αυτά σε ένα.
                           Είναι σαν να τρως μπουγάτσα σοκολάτα η μια τάρτα σοκολάτας.
                  Ταιριάζει πολύ και με μια μπάλα παγωτό δίπλα η σκέτη όπως την βλέπετε.
                              Μάλλον σας άνοιξα την όρεξη γιαυτό δεν περιγράφω άλλο.


                        Πάμε γρήγορα κουζίνα να φτιάξουμε παρέα Σούπερ Σοκολατόπιτα.
                                                                                

Υλικά για την ζύμη:
350 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις-2 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλ περίπου χλιαρό νερό-1/4 κ.γ αλάτι-1 κ.γ ρακί η ξύδι
Υλικά για την γέμιση:
680 ml γάλα-25 γρ βούτυρο-1/4 κ.γ αλάτι-100 γρ ζάχαρη
55 γρ αλεύρι-40 γρ κόρν φλάουερ-2 κρόκους
200 γρ κουβερτούρα-1 φλ ελαιόλαδο (για όλη την πίτα)
Για σερβίρισμα:
άχνη ζάχαρη η λιωμένη σοκολάτα η παγωτό
“συνταγή Ματίνα-πίτες της Σοφίας “
Κάνω την ζύμη και την αφήνω να ξεκουραστεί 20 λεπτά.
Βάζω το γάλα σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά με την ζάχαρη  και το βούτυρο.
Ανακατεύω το αλεύρι με το κόρν φλάουερ και το αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω τους κρόκους με 2-3 κουταλιές από το ζεστό γάλα και τους αφήνω στην άκρη.
Προσθέτω τώρα το αλεύρι στο γάλα και ανακατεύω με γρήγορες κινήσεις.
Τέλος ρίχνω και τους κρόκους στο μείγμα ανακατεύω πολύ γρήγορα να μη κόψει.
Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω την μισή σοκολάτα ψιλοκομμένη.
Σκεπάζω με μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα και αφήνω να κρυώσει τελείως.
Χωρίζω στα 4 την ζύμη και ανοίγω το πρώτο  φύλλο για την πίτα.
  Αλείφω με λάδι το ταψί και το φύλο ξανά άλλο ένα φύλλο πάλι λάδι και πάνω σοκο-κρέμα.
Πάνω από την κρέμα ρίχνω την μισή σοκολάτα ψιλοκομμένη και ένα φύλλο πατσαβουριαστό
Τελειώνω με το 4ο φύλλο λαδώνω πάντα καλά όλα τα φύλλα και κλείνω την πίτα.
Ψήνω την Σοκολατόπιτα 180 με 190 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά περίπου
Πάντα σε προθερμασμένο φούρνο εγώ την έψησα στον αέρα.
Και κάπως έτσι…

                                                                           Απλά…

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


                                                                 Θα πω δοκιμάστε την!!!!
                                                                                

Καλή   Σοκολατένια  Όρεξη!!!!



Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *