Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά

25 μπισκότα σαβουαγιάρ
1 λίτρο παγωτό καφέ σπιτικό ή εμπορίου
Για την κρέμα
5 κρόκους από ολόφρεσκα βιολογικά αυγά
165 γρ. ζάχαρη άχνη
350ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα
350 γρ. τυρί μασκαρπόνε
150 γρ. ξύσμα κουβερτούρα

Για το σιρόπι

200ml καφέ φίλτρου δυνατό
3 κ.σ μαρσαλά ή ρούμι μαύρο ή αμαρέτο
4 κ.σ ζάχαρη
κακάο άγλυκο για το τελείωμα

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε τον καφέ, την ζάχαρη και το μαρσαλά. Ανακατεύουμε και παγώνουμε να γίνει δροσερό. Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι στρογγυλό 22 εκ. Βουτάμε τα μπισκότα στο σιρόπι και κάνουμε μια στρώση. Σπάμε κομματάκια και καλύπτουμε όλη τη βάση. Αφήνουμε για 5′-7΄το παγωτό καφέ ελαφρά να μαλακώσει και το δουλεύουμε με ένα κουτάλι ανακατεύοντας. Παίρνοντας κουταλιές απλώνουμε όλο το παγωτό καφέ σε μια στρώση πάνω στα μπισκότα. Ισομοιράζουμε την επιφάνεια και παγώνουμε για 20-30΄.

Για την Κρέμα μασκαρπόνε

Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους, την άχνη και το μασκαρπόνε. Με μίξερ χειρός χτυπάμε να αφρατέψει καλά και να γίνει σαν μετάξι. Χτυπάμε χωριστά την παγωμένη κρέμα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές απαλές σε παχύρρευστη μορφή. Απαλά ενσωματώνουμε λίγη λίγη την κρέμα στην κρέμα μασκαρπόνε. Διπλώνουμε με μαρίζ (μαλακή σπάτουλα σιλικόνης). Παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο και πριν σερβίρουμε το γλυκό, βγάζουμε από την κατάψυξη την βάση, προσθέτουμε ξύσμα σοκολάτας, την κρέμα μασκαρπόνε, και τέλος πασπαλίζουμε κακάο. Σερβίρουμε αμέσως.

Δημοσιεύτηκε Παρ 12/07/2013.Γράφει ο Γαβριήλ Νικολαΐδης (coolartisan.tumblr.com)

 

http://www.missbloom.gr/gourmet/epidorpia/13525/articles/to-pio-oraio-pagoto-tiramisoy-(toyrta)-a/article.aspx

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *