Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Τώρα το αγαπημένο μας τιραμισού και σε ρολό! Υπέροχο!

Συστατικά
  • 60 γρ αλευρι
  • 60 γρ ζαχαρη
  • 2 αυγα
  • 1 κ γ μπεκιν
  • 1 κ σ σπόρια καφε η σπόρια κακαο χοντροκομμένα
  • 3 -5 κ σ κακαο σκονη για πασπαλισμα στο παντεσπανι
  • Καφε εσπρέσο για το ράντισμα του παντεσπανι

Κρεμα

  • 200 γρ κρεμα γαλακτος
  • 60 γρ ζαχαρη
  • 150 γρ γιαουρτι
  • 3 κ σ ζαχαρη
  • 4 κ σ Αμαρέτο
  • 1 κ σ ζελατινη σκονη που δεν θελει μουλιασμα

 

 

Οδηγίες
  1. Φτιάχνουμε την κρεμα: Χτυπαμε τα 200 γρ κρεμα γαλακτος με τα 60 γρ ζαχαρη σε σαντιγί.
  2. Ανακατεύουμε σε αλλο σκευος τα 150 γρ γιαουρτι, με τις 3 κ σ ζαχαρη, τις 4 κ. σ. Αμαρέτο και το 1 κ σ ζελατινη. Ριχνουμε το μειγμα στην σαντιγι, ανακατεύουμε να ενωθούν και βαζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτα.
  3. Φτιάχνουμε το παντεσπανι: Ανάβουμε το φουρνο στους 180 βαθμούς πάνω κατω οχι αερα. Χτυπαμε τα 2 Ασπραδια να αφρατεψουν, ριχνουμε και τα 60 γρ ζαχαρη και συνεχίζουμε να το χτυπαμε σε μαρέγκα. Πρόσθετουμε τους 2 κροκους, ανακατεύουμε λιγο ακομη και ριχνουμε το αλευρι με το μπεκιν, ανακατεύουμε απαλα.
  4. Σε λαμαρίνα του φουρνου βαζουμε λαδοκολα. Ριχνουμε μεσα το μειγμα, απλώνουμε να εχει παντου το ίδιο πάχος. Πασπαλιζουμε με τα χοντροκομενα σπόρια καφε η κακαο.Ψηνουμε για 10 λεπτα.
  5. Το βγαζουμε αμεσως απο το φουρνο και το βαζουμε επανω σε μια ελαφρά υγρή πετσετα, τραβάμε τη λαδοκολλα και το τυλιγουμε σε ρόλο με την πετσετα μαζι, κοιταξε να ειναι η μερια με τον καφε στο μεσα μέρος. Αφηνουμε για 5 λεπτα να κρυωσει
  6. Ανοιγουμε το ρόλο και το ποτίζουμε με τον καφε εσπρέσο, μην το βρέχετε παρά πολυ γιατι θα σας μουλιάσει πολυ το παντεσπανι.. Πασπαλιζουμε με το κακαο. Απλώνουμε επανω την κρεμα γιαουρτι και το τυλιγουμε σε ρόλο.Το βαζουμε στο ψυγείο για 1 ωρα
  7. Πριν το σερβιρουμε, πασπαλιζουμε με μπόλικο κακαο και με μερικά ολόκληρα σπόρια καφε.

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *