Τιραμισού χωρίς αυγά: γρήγορο & λαχταριστό, από την ‘Αννα Χαλικιά και το madameginger.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το τιραμισού μαζί με την πανακότα και το cheesecake ήταν από τα δημοφιλή γλυκά των εστιατορίων στα 90ς. Το αγαπούσα από παιδί κι ας είχε τον “απαγορευμένο” καφέ και το λικέρ των ενηλίκων. Το σωστό τιραμισού -όπως δηλαδή το φτιάχνουν οι Ιταλοί- θέλει ωμά αυγά στην παρασκευή του. Όμως ξέρω ότι εσύ προτιμάς κάτι ακόμα πιο εύκολο και ασφαλές, που να γίνεται στο πι και φι. Και σου το έφτιαξα. Αυτό το τιραμισού δεν περιέχει αυγά, όμως σου δίνει όλη την γευστική χαρά του αγαπημένου σου γλυκού. Η αφράτη -όχι πολύ γλυκιά- τυρόκρεμά του αγκαλιάζει τα “μεθυσμένα” από καφέ και λικέρ σαβαγιάρ και όλα μαζί κάνουν το ιδανικό γλυκό για το κλείσιμο ενός τραπεζιού στο σπίτι. Και ξέρεις ότι όσο περισσέψει, θα το τιμήσεις την επόμενη με το κουταλάκι κατευθείαν μέσα από το σκεύος!

Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα στα highlights του Instagram και στο IGTV.

Φτιάξε το δικό σου τιραμισού, ανέβασε την δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να το θαυμάσουμε και εμείς!

Γρήγορο τιραμισού χωρίς αυγά

  • Μερίδες: 8

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

  • Χρόνος αναμονής: 4 ώρες

  • Σκεύος: γυάλινο/πυρίμαχο σκεύος 24Χ24εκ.

Υλικά

  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

  • 250 γρ. τυρί Μασκαρπόνε

  • 50 γρ. ζάχαρη

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 400 ml δυνατό καφέ (καφέ φίλτρου/espresso κ.λ.π.), σε θερμοκρασία δωματίου

  • 30 ml λικέρ καφέ

  • 24 μπισκότα σαβαγιάρ

  • 2 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση

1) Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα, για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει σαντιγύ.

2) Σε άλλο μπολ χτυπάμε το Μασκαρπόνε, την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέτουμε την σαντιγύ και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα, χρησιμοποιώντας σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

3) Ανακατεύουμε τον καφέ με το λικέρ σε μπολ. Βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο μείγμα, χωρίς να τα αφήσουμε να παπαριάσουν και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στη βάση γυάλινου/πυρίμαχου σκεύους. Εάν χρειαστεί τα κόβουμε στη μέση για να καλύψουν την επιφάνεια του σκεύους.

4) Απλώνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα σαβαγιάρ, ισιώνοντας την επιφάνειά της με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

5) Συνεχίζουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ: τα βουτάμε σύντομα στο μείγμα καφέ και τα τοποθετούμε πάνω από το στρώμα κρέμας.

6) Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνειά της. Φυλάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, για να κρυώσει καλά.

7) Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με κακάο.

#FeedYourDreams,

Anna

https://www.madameginger.com/syntages/tiramisou-choris-auga-grigoro-lachtaristo/?fb

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *