Tiramisu, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Κλασικό και αγαπημένο, αυτό το ιταλικό γλυκό είναι το επιδόρπιο στο οποίο λίγοι μπορούν να αντισταθούν. Προσπαθήστε να το σερβίρετε σε διάφανο στρογγυλό ή οβάλ σκεύος και να το πασπαλίζετε με κακάο την τελευταία πάντα στιγμή πριν το παρουσιάσετε στο τραπέζι σας για να είναι αφράτο.
Υλικά για ένα στρογγυλό δοχείο Διαμ.: 23εκ.
Για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
1 φλιτζάνι τσαγιού καφές εσπρέσο κρύος
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 σφηνάκι γλυκό κρασί masala ή vinsanto ή κονιάκ
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Για την κρέμα και τη διακόσμηση
500γρ. τυρί mascarpone
250γρ. κρέμα γάλακτος
3 αβγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 σφηνάκι γλυκό κρασί masala ή vinsanto ή κονιάκ
κακάο σκόνη
Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με 3-4 κουτ. σούπας νερό να βραχεί κι αφήνετε να πάρει βράση το σιρόπι, ανακατεύοντας ελαφρά στην αρχή για να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζετε και τα αβγά να χτυπιούνται στο μίξερ και αφού πάρει το σιρόπι 1-2 βράσεις, το ρίχνετε πάνω από τα αβγά σαν κορδόνι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα των αβγών να γίνει άσπρο κι αφράτο.
Προσθέτετε τότε το μασκαρπόνε συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προς το τέλος προσθέτετε και το γλυκό κρασί και χτυπάτε λίγο ακόμη.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε σαντιγί και μετά την ενσωματώνετε στο μίγμα των αβγών ανακατεύντας απαλά με σπάτουλα. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ωρίτσες τουλάχιστον να πήξει ελαφρά.
Ανακατεύετε τον καφέ με τη ζάχαρη και το γλυκό κρασί και βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα, τα τινάζετε και κάνετε μια πρώτη στρώση στο σκεύος σερβιρίσματος. Αδειάζετε από πάνω τη μισή κρέμα, κάνετε μια δεύτερη στρώση με μουσκεμένα μπισκότα και τα σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε το τιραμισού στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Πριν το σερβίρετε, το πασπαλίζετε με κακάο το οποίο ρίχνετε σαν βροχή από σουρωτήρι.
https://sweetly.gr/2013/01/tiramisu/?fb
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τιραμισού με Baileys, από το ionsweets.gr!
Απίθανο Paleo τιραμισού, ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από το dairy-free!
Σοκολατένιο τιραμισού με 5 υλικά σε 15 λ χωρίς ψήσιμο, από το sintayes.gr!
Τιραμισού χωρίς αυγά: γρήγορο & λαχταριστό, από την 'Αννα Χαλικιά και το madameginger.com!
Keto-Tiramisù, από την αγαπημένη Μika Kitrina και το ketokitchenninja.com!
Πανεύκολα, γρήγορα και νόστιμα τρουφάκια τιραμισού(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodah...
Αφήστε μια απάντηση