Τιραμισού, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Το τιραμισού είναι ένα κλασσικό Ιταλικό γλυκό με ασαφή προέλευση από πλευράς περιοχής και χρόνου που πρωτοδημιουργήθηκε. Υπάρχουν θεωρίες γύρω απ’ αυτό, που φτάνουν από την Σιέννα του 17ου αιώνα, μέχρι και το εστιατόριο “Le Beccherie” στο Τρεβίζο το 1960.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι μάλλον σίγουρο ότι ενώ η προέλευση είναι παλιά, η συνταγή άρχισε να γίνεται δημοφιλής στη δεκαετία του 60 χωρίς κάποιος να έχει καταγράψει την ΜΙΑ αυθεντική εκδοχή της.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ ισορροπημένη από πλευράς γεύσης και υφής και αποτελεί ένα πρότυπο της αυθεντικής Ιταλικής γεύσης τιραμισού. Ελαφρύ με διακριτικές εντάσεις και εντέλει λαχταριστό.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

http://petros-syrigos.com/recipe-items/%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%8D/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *