Μπισκοτόγλυκο με ρόδι και στέβια, από την Ελευθερία Μπουτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!

Υλικά

2 πακετα πτι-μπερ καλυμμενα με σοκολατα
1 πακετο becel
1 κουτι εβαπορε χαμηλων λιπαρων μεγαλο
1 κουτι απο το εβαπορε νερο
8 κ.σ. καστερ παουντερ
2 βανιλιες
4 κ.σ. stevia
1/2 φλ συμπυκνωμενο χυμο ροδιου

ΓΚΑΝΑΣ
1κουτι 200 γρ. κρεμα γαλακτος χαμηλων λιπαρων
1 κουβερτουρα 200 γρ.- 70%κακαο
1 κ.σ. μελι

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα εβαπορε και το νερο. Σε ενα μπολ βαζουμε το καστερ παουντερ, τη ζαχαρη και τις βανιλιες. Ριχνουμε λιγο απο το κρυο γαλα και τα διαλυουμε. Αυτο το μειγμα το ριχνουμε στην κατσαρολα και αναβουμε το ματι της κουζινας να το κανουμε κρεμα. Βαζουμε το βουτυρο και ανακατευουμε να ενσωματωθει.Συμπληρωνουμε το χυμο ροδιου και ανακατευουμε . Το αποσυρουμε απο τη φωτια και το αφηνουμε να κρυωσει αρκετα.Απο πανω απο την κρεμα βαζουμε ενα σελοφαν να εφαπτεται για να μην πιασει κρουστα.
Μολις ειναι ετοιμη σπαμε τα μπισκοτα και τα ενσωματωνουμε στην κρεμα .
Αυτο το μειγμα το αδειαζουμε σε οποια φορμα εχουμε και το στρωνουμε καλα . Το βαζουμε στο ψυγειο να σφιξει λιγο για να ριξουμε την γκανας.
Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε την κρεμα γαλακτος και το βαζουμε να ζεσταθει καλα αλλα να μην βρασει. Σε ενα αλλο μπολ σπαμε σε μικρα κομματακια την κουβερτουρα. Μολις ειναι ετοιμη η κρεμα την ριχνουμε καυτη στην σοκολατα και τα ενωνουμε καλα ανακατευοντας με μια σπατουλα.
Προσθετουμε και το μελι.
Την ριχνουμε πανω απο το μπισκοτογλυκο να το καλυψει.
Διακοσμουμε οπως θελουμε και το βαζουμε στο ψυγειο. Εγω εβαλα καρπους απο ροδι.

Τη συνταγη τη πηρα απο τη πολυ καλη φιλη Δημητρα Σταματακη και της εκανα μερικες τροποποιησεις ως προς τα λιπαρα και τη ζαχαρη και το χυμο ροδιου !
Δημητρα σε ευχαριστω πολυ !!!

Καλή επιτυχία!

Φωτογραφία του χρήστη Μαγειρευοντας με την "L".

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *