Γιγάντιο μπισκότο- Easy Giant Cookie Cake Recipe, Soft & Chewy, by Gabriel Nikolaides and the Cool Artisan!
Καιρό τώρα πειραματίζομαι με το Giant Cookie Project! Ένα μεγάλο μπισκότο, μαλακό και μαστιχωτό που κοβέται σε κομμάτια σαν πίτσα! Αυτή η συνταγή είναι ό,τι πιο κοντά στην τελειότητα μπορείτε να αγγίξετε!
Υλικά
- 120 γρ βούτυρο, λιωμένο
- 1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2¼ φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ φλιτζάνι chips σοκολάτας + περισσότερα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι για πίτσα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί το λιωμένο βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρημέχρι να αποκτήσουν την υφή της κρέμας.
- Αναμιγνύουμε τα αυγά με το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά με ένα αυγοδάρτη το αλεύρι, το αλάτι και μαγειρική σόδα.
- Προσθέτουμε τα στερέα συστατικά στα υγρά συστατικά, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη.
- Με μια σπάουλα ανακατεύουμε μέσα και το chips σοκολάτας.
- Απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στο ταψάκι.
- Τέλος προσθέτουμε τα chips σοκολάτας από πάνω
- Ψήνουμε για 13 λεπτά.
- Αφήνουμε το μπισκότο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ingredients
- 120 g butter, melted
- 1 cup brown sugar
- 1 large egg
- 1 egg yolk
- 2 teaspoons vanilla extract
- 2¼ cup all-purpose flour
- ½ teaspoon salt
- ½ teaspoon baking soda
- ½ cup mini chocolate chips + more for decorations
Directions
- Preheat oven to 170°C.
- Line a 12-inch pizza pan with grease parchment paper. Set aside.
- In a large bowl cream together melted butter and brown sugar.
- Mix in eggs and vanilla extract.
- In a separate bowl whisk together flour, salt and baking soda.
- Add dry ingredients to wet ingredients, stirring until a soft dough forms.
- Fold in mini chocolate chips. P
- ress dough evenly into prepared pan.
- Sprinkle additional mini chocolate chips on top.
- Bake for 13 minutes. (do not over bake. Remember cookie will continue to cook as it cools)
- Let cookie cool on pan until completely cooled.
Serve With Love
http://coolartisan.net/2015/06/22/easy-giant-cookie-cake-recipe-soft-chewy/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπισκότα βρώμης με σταγόνες καραμέλας toffee ΣΑΜΟΥΡΗ, από το samouri.gr!
Μπισκότα σφολιάτας με αμύγδαλα, από την Ηλιάννα και τις "Μαγειρικές Διαδρομές"!
Υγιεινά μπισκότα με φυστικοβούτυρο στην κατσαρόλα, χωρίς ψήσιμο, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "Th...
Μαστιχωτά Μπισκότα Σοκολάτας χωρίς αλεύρι (VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!
Mπισκότα -βουτυράτα με πορτοκάλι, από την Νάντια Μαρκοπούλου και το Spoon 'n Love!
Μαλακά «μπισκοτάκια» βρώμης χωρίς ψήσιμο σε 5', από το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση