Μωσαϊκό λατρεμένο ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από τη Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free!

Original συνταγή από: Litsa Zarifi

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα μαλακά ή 230 γρ. τριμμένη φρυγανιά (πτι μπερ, μελένια μπισκότα, 321)
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη ή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ. λάδι καρύδας ή άοσμο λάδι καρύδας (cooking cream)
  • 120 γρ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα (προτιμούμε να συλλέξουμε το στέρεο μέρος από το γάλα καρύδας που έχουμε παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες ή ιδανικά όλη την νύχτα)
  • 50 γρ. κακάο
  • 75 γρ. ξηροί καρποί ή σταφίδες (προαιρετικό)
  • Λίγο εσάνς ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικό) (sokolatomania.gr:  Παραγγείλετε το εύκολα και γρήγορα στο :  http://biodiet.gr/index.php?route=product/product&path=60&product_id=107

 

Οδηγίες παρασκευής

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα ή τη φρυγανιά και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση το μίγμα μας, να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ρευστό μίγμα.
  2. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ψιλοκόβουμε τους ξηρούς καρπούς.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα όπως είναι ζεστό και με μια κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα δύο μίγματα.
  4. Τοποθετούμε μεμβράνη σε ένα μακρόστενο ταψάκι και αδειάζουμε το μίγμα μας στο ταψάκι και κλείνουμε με τη μεμβράνη. Αν δεν έχουμε ταψάκι, κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης, ρίχνουμε το μίγμα και τυλίγουμε ρολάροντας το σα σαλάμι.
  5. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για λίγες ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.

 

Σημειώσεις
Αν προτιμήσουμε στη συνταγή μπισκότα αντί για φρυγανιά, μειώνουμε λίγο τη ζάχαρη αν θέλουμε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *