Μωσαϊκό με επικάλυψη σοκολάτας και φράουλες, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- Για τον κορμό
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
- 1 1/2 πακέτο πτι μπερ
- 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή τεκίλα
- Για την επικάλυψη
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- φράουλες κομμένες στη μέση
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα το κονιάκ ή την τεκίλα ανακατεύετε. Ρίχνετε το κακάο, ανακατεύετε ξανά και αποσύρετε απ’ τη φωτιά.
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια και τα προσθέτετε κι αυτά στο σοκολατένιο μείγμα, αφού το αφήσετε για κανά 5′ να κρυώσει (να μην μαλακώσουν τα μπισκότα).
- Κόβετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί φούρνου και στρώνετε μ’ αυτό μια στρογγυλή φόρμα αφήνοντας λίγο χαρτί να προεξέχει. Αδειάζετε μέσα το μείγμα. Βάζετε στην κατάψυξη όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σφίξει.
- Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
- Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο, το ξεφορμάρετε, περιχύνετε με τη σοκολάτα, στολίζετε με τις φράουλες και σερβίρετε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ένα διαφορετικό μωσαϊκό ψυγείου, από την Βίκυ και το Vegan in Athens!
Υπέροχο και δροσερό «Μωσαϊκό» σαλάμι με πραλίνα φουντουκιού Dream Cream, από την Oscar Chocolates!
Νηστίσιμο μωσαϊκό κατσαρόλας (Video), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodaholics.g...
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα, από το icookgreek.com!
Σοκολατένιος κορμός, Μωσαϊκό, από την Νανά Σαββατιανού και το cookeatup.com!
«Μωσαϊκό» με καφέ και καραμέλα-Mocha-caramel dessert, by Evina Kapitzoglou and the cookandfeel.gr!
Αφήστε μια απάντηση