Μωσαϊκό σε καρέ σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!

Αγαπημένο μου γλυκό από βιβλίο μου “θεϊκά σοκολατογλυκά”, γρήγορο και πανεύκολο στην εκτέλεση.

Υλικά συνταγής

250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
100 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. καρύδα
4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.

Για την επικάλυψη

250 γρ. σοκολάτα
1 κ.σ. σπορέλαιο

 

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων. Αφαιρούμε τον αέρα. Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
2. Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
3. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
4. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
5. Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ. Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.
6. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια. Παγώνουμε έως ότου σφίξει.
7. Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Mερίδες: 12

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%9C%CF%89%CF%83%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AD-%CF%83%CE%B5-10

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *