e-fresh-matrioshka

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

800 γρ μπισκότα σπασμένα σε κομματάκια( εγώ χρησιμοποίησα Μιράντα,πτί μπέρ και digestives)

100 γρ καρύδια η φουντούκια ελαφρά καβουρντισμένα

200 γρ κρυσταλλική ζάχαρη

60 γρ κακάο άγλυκο σκόνη

240 ml χλιαρό νερό

150  γρ φυτική μαργαρίνη

12 σταγόνες υγρή βανίλια Spice Drops η 2 βανίλιες σκόνη

 

n2

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

170 γρ φυτική κρέμα γάλακτος 35%

170 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και βάλτε τα σε μεγάλο μπώλ.

Βάλτε τα καρύδια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και καβουρντίστε τα σε μέτρια φωτιά

ανακατεύοντας  συνεχώς για περίπου 5 λεπτά για να βγάλουν το άρωμα τους .

Ρίξτε τα μέσα στο μπώλ με τα μπισκότα.

Σε ένα κατσαρολάκι  βάλτε μέσα την ζάχαρη και το κακάο..

Ανακατέψτε καλά και προσθέστε σταδιακά το νερό ανακατεύοντας συνεχώς  με ένα

σύρμα η ένα μεγάλο κουτάλι..

Βάλτε το κατσαρολάκι στην φωτιά και προσθέστε μέσα την μαργαρίνη.

Ανακατέψτε να λιώσει και βράστε για 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά..

Προσθέστε την βανίλια .

Αδειάστε το στο μπολ των  μπισκότων ..

Ανακατέψτε καλά..

Στρώστε το μείγμα  με ένα κουτάλι σε μια κουμπωτή φόρμα διαμέτρου 26 εκ .

Βάλτε το στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει.

Φτιάξτε την γκανάς .. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και μόλις

φτάσει κοντά στον βρασμό ,αφαιρέστε από την φωτιά και ρίξτε μέσα την

κουβερτούρα..

Αφήστε στην άκρη για 5 λεπτά και μετά ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί.

Στρώστε την γκανάς πάνω από το γλυκό σας .

 

n3

Βάλτε την  ξανά στο ψυγείο για 3-4 ώρες προτού την σερβίρετε.

Ξεκουμπώστε προσεκτικά την φόρμα και διακοσμήστε όπως εσείς θελετε..

Με ξηρούς καρπούς,πολύχρωμη τρούφα,φλέικς λευκής σοκολάτας κτλ…

Εμείς την στολίσαμε με ανοιξιάτικη διάθεση.

(Όλη η διακόσμηση έγινε με ζαχαρόπαστα).

n1

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

https://koykoycook.gr/?p=24669

n4

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.