Παστάκια “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, από το syntages.papadopoulou.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 500 ml γάλα (2 κούπες)
  • 70 γρ ζάχαρη (4 ½ κ. της σούπας)
  • 1 αυγό
  • 20γ κορν φλάουρ (2 κ.της σούπας)
  • 120γ τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50γ άσπρη σοκολάτα
  • 40γ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 κ.της σούπας)
  • 600γ σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και το αυγό.

  3. Προσθέτουμε στο μπωλ λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.

  4. Συμπληρώνουμε το χυλό στο βραστό πλέον γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.

  5. Μόλις κρυώσει λίγο, συμπληρώνουμε την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

  6. Γεμίζουμε τα μπισκότα, ανά δύο, με ζεστή την κρέμα.

  7. Παράλληλα λιώνουμε τα 2/3 της σοκολάτας σε μία κατσαρόλα, που είναι τοποθετημένη επάνω σε μία άλλη με βραστό νερό, ανακατεύοντας.

  8. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο 1/3 της σοκολάτας, ψιλικομμένη.

  9. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει. Με αυτόν τον τρόπο “στρώνει” η σοκολάτα και παραμένει λεία και τραγανή αφού παγώσει.

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  10. Βουτάμε ένα-ένα τα παστάκια του μπισκότου με ένα πιρούνι και αφήνουμε να κρυώσουν επάνω σε ένα λαδόχαρτο.

  11. Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο και γεμίζουμε ένα χωνάκι ζαχαροπλαστικής.

  12. Γράφουμε γράμματα της Αλφαβήτα ή κάνουμε σχέδια επάνω σε κάθε παστάκι.

  13. Αφού παγώσει και η λευκή σοκολάτα είναι έτοιμα!

 

 

http://syntages.papadopoulou.gr/recipe/%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *