Προφιτερόλ με Γεμιστά ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, από την Υπατία Παπασταμάτη και τα Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά
  • 120γρ. νερό
  • 50γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
  • 2γρ. αλάτι
  • 75γρ. αλεύρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 500ml γάλα φρέσκο
  • 6 κρόκοι
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. αλεύρι
  • 1 πακέτο Γεμιστά ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με γεύση σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 110γρ. κουβερτούρα
  • 90γρ. γάλα
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 2000C .

  2. Τοποθετούμε σ’ ένα ταψί λαδόκολλα.

  3. Σπάμε τα αυγά σ’ένα μπολ, τα χτυπάμε και τα βάζουμε στην άκρη.

  4. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο και το αλάτι. Τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μόλις πάρει βράση το μείγμα μας το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να μην μείνει ίχνος από μείγμα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα αυγά σιγά-σιγά.

  5. Γεμίζουμε με το μείγμα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή ένα κορνέ και σχηματίζουμε πάνω στη λαδόκολλα μικρά σουδάκια, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους διότι στο ψήσιμο θα φουσκώσουν.

  6. Ψήνουμε στους 2000C για περίπου 15 λεπτά και άλλα 5 με μισάνοιχτο φούρνο.

  7. Για την κρέμα, βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μισό βρασμένο γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε λιγάκι την φωτιά. Αφήνουμε το μίγμα να πήξει και το βγάζουμε από τη φωτιά.

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  8. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ και σπάμε σε μικρά κομμάτια τα Γεμιστά ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια.

  9. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Αμέσως μόλις βγάλουμε την κρέμα και το γάλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως.

  10. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις αρχίζει να βράζει την βγάζουμε αμέσως και χρησιμοποιούμε το μίγμα μας άμεσα.

  11. Κάνουμε μια τρύπα στα σού και τα γεμίζουμε με την κρέμα.

  12. Τοποθετούμε όλα τα σου σε βαθύ σκεύος. Περιχύνουμε τα σου με το σιρόπι σοκολάτας. Σερβίρουμε αμέσως ή τοποθετούμε στο ψυγείο.

Υπατία Παπασταμάτη

Δείτε το video: https://www.youtube.com/watch?v=7GEGs5fa9UQ

 

http://syntages.papadopoulou.gr/recipe/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%8C%CE%BB-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *