Πυραμίδα με μπισκότα και κρέμα, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
  • 370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 140 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και θρυμματισμένα (σκόνη)
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
  • 2 αυγά
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • λίγο αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • κρέμα ζαχαροπλαστική έτοιμη ή σπιτική
  • 1 φάκελο σαντιγί
  • φρέσκο γάλα (ανάλογα με το πόσο απαιτούν η κρέμα και η σαντιγί)

Εκτέλεση

  1.  

    Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά και το κονιάκ, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.  Μόλις το μίγμα αφρατέψει, ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια το κακάο και τα φουντούκια και ανακατεύετε.

  2. Ανάμεσα σε 2 φύλλα  διάφανης μεμβράνης ανοίγετε με τον πλάστη λεπτό φύλλο πάχους 0,3 – 0,4 εκατ. Αφήνετε το φύλλο στο ψυγείο για 2 ώρες και ετοιμάζετε τη σαντιγί και την κρέμα ζαχαροπλαστικής  , βλ. συνταγή στο τέλος).
  3. Ακολουθείτε τις οδηγίες των συσκευασιών και φτιάχνετε τη σαντιγί και την κρέμα χτυπώντας το περιεχόμενο των φακέλων με κρύο γάλα..
  4. Από το φύλλο κόβετε με κουπ πατ δίσκους 5 εκατοστών και τους τοποθετείτε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί σε απόσταση 1,5 εκατοστού μεταξύ τους. Ψήνετε στους 160° C για 15′ και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  5. Τα ξεκολλάτε με τη βοήθεια σπάτουλας. Με τα ψημένα μπισκότα, τη σαντιγί και την Κρέμα ζαχαροπλαστικής  φτιάχνετε τις πυραμίδες που βλέπετε στη φωτογραφία

 

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Υλικά

  • γάλα: 2 – 2 1/2 φλιτζάνι (500 ml)
  • αλεύρι: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • ζάχαρη: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • βανίλια: 1 δόση
  • βούτυρο: 1 κουταλιά της σούπας
  • αυγά: 2
  • λικέρ ή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά): 1-2 κουταλιές

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα. Πριν βράσει ρίχνετε το μισό γάλα στο μείγμα αλευριού-αυγών και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το νέο μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Την κατεβάζετε από την εστία, ρίχνετε και το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθεί κι αυτό.
  3. Αφήνετε λίγο την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει. Όταν σφίξει, της προσθέτετε, αν θέλετε λίγο λικέρ ή λίγη κρέμα γάλακτος και την ανακατεύετε. Φυλάτε την κρέμα στο ψυγείο, καλυμμένη με μεμβράνη.

    Με αυτές τις αναλογίες βγαίνουν περίπου 2 μεγάλα φλιτζάνια του τσαγιού κρέμας.

    ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ. Αν θέλετε σοκολατένια την κρέμα, λιώνετε 50 γρ. κουβερτούρα και την προσθέτετε κι αυτή στο στάδιο με το βούτυρο.

    ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μόλις κρυώσει η κρέμα, χτυπήστε τη λίγο με το μίξερ, αν θέλετε να αφρατέψει.

 

http://www.icookgreek.com/%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B6%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82/item/%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%B6%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-2

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *