Σοκολατένιο γλυκό με πτι μπερ από το “Radicio” και την Luise!!

Πολύ νόστιμο, αφράτο, σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα και λικέρ. Είναι γλυκό ψυγείου, δροσερό και τόσο ανάλαφρο, σαν μους.

5.0 αστέρια από 5 σέφ

Προετοιμασία: 20 λεπτά και 10 ώρες αναμονή | Μαγείρεμα: 10 λεπτά | Σύνολο: 30 λεπτά και 10 ώρες αναμονή
Συνταγή για: 12 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 388 θερμίδες | Λιπαρά: 27 γρ.

Υλικά συνταγής:
Σκούρα σοκολάτα: 300 γρ. (60% κακάο τουλάχιστον)
Αυγά: 3 μεγάλα
Ζάχαρη: 75 γρ.
Λικέρ κρέμα καφέ: 100 ml
Κρέμα γάλακτος: 400 γρ. (35% λιπαρά)
Πτι μπερ μπισκότα: 200 γρ.
Τριμμένη σοκολάτα: 2 – 3 κουταλιές για γαρνίρισμα

Οδηγίες:
1. Στρώνετε μια στενόμακρη φόρμα κέικ (περίπου 10 Χ 25 εκ.) με λαδόχαρτο στον πάτο και τα τοιχώματα.
2. Σπάτε σε κομμάτια την σοκολάτα και την βάζετε σε μπαιν μαρί να λιώσει.
3. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την κρατάτε κατά μέρος.
4. Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε και το λικέρ καφέ. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγη – λίγη την λιωμένη σοκολάτα, χτυπώντας το μείγμα σε χαμηλώτερη ταχύτητα. Τέλος προσθέτετε την σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα για να ενσωματωθεί στο μείγμα.
5. Ρίχνετε μερικές κουταλιές από το μείγμα στην φόρμα, να σκεπαστεί καλά ο πάτος. Αραδιάζετε από πάνω μπισκότα. Ρίχνετε κι άλλη σοκολάτα. Ξανά μπισκότα κοκ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
6. Σκεπάζετε την φόρμα με μεμβράνη τροφίμων και την βάζετε στο ψυγείο για 10 ώρες. Την βγάζετε, την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και γαρνίρετε με την τριμμένη σοκολάτα.

Μαγειρεύτηκε στις 15 Αυγούστου 2012 από την Luise

 

 

 

http://www.radicio.com/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *