Υγρό κέικ σοκολάτας με μπισκότα με 5 υλικά χωρίς αλεύρι , από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο κέϊκ. Μόλις βγει από τον φούρνο, είναι σχεδόν ρευστό και ταιριάζει καταπληκτικά με μία μπάλα παγωτό βανίλια. Αργότερα, μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί, μοιάζει με ζουμερό, μαλακό μπράουνι. Και στις δύο εκδοχές είναι τέλειο.

Xρόνος: 20 λ

 Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

 

  • 260 γρ. κουβερτούρα 
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης [35% λιπαρά]
  • 2 αυγά + 2 κρόκοι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα διαμέτρου 20 – 22 εκ. ή την καλύπτουμε με λαδόκολλα.
  2. Κόβουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει η κρέμα γάλακτος, την αποσύρουμε από την φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφήνουμε για λίγο κατά μέρος.
  3. Σπάμε σε ένα καθαρό μπολ τα ολόκληρα αυγά και τους δύο κρόκους. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με έναν αυγοδάρτη. Αδειάζουμε τα αυγά μέσα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4.  Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Μόλις το μείγμα μας ομογενοποιηθεί εντελώς, το αδειάζουμε στην φόρμα μας και το ψήνουμε για 25 λεπτά.

 

 https://www.sintayes.gr/syntages/igro-keik-sokolatas-biskota/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *