Φανταστικά Μπισκοτένια χριστουγεννιάτικα δεντράκια από το Cookierama!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Φτιάξτε μόνοι σας μπισκοτένια χριστουγεννιάτικα δεντράκια και διακοσμήστε τα παιχνιδιάρικα, όπως σας προτείνει το cookierama! Θα ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους καλεσμένους στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!
Για 20 μπισκότα θα χρειαστείτε:
1 κούπα βούτυρο λιωμένο
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
3 κούπες αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1/2 φακελάκι baking powder

Αναμειγνύετε όλα τα υλικά σταδιακά με τη σειρά που αναφέρονται μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή που να μην κολλάει. Τυλίξτε τη σε μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για μία ώρα. Στη συνέχεια, ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκατοστού και κόβετε μπισκοτάκια σε σχήμα δεντράκι με ειδικό κουπ πατ. Αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαρτόνι σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, να το τοποθετήσετε πάνω στη ζύμη και να κόβετε το σχήμα γύρω γύρω με μαχαιράκι. Απλώνετε τα μπισκοτάκια σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες.

Για τη ζαχαρόπαστα:
1/8 κούπας νερό
1 φακελάκι ζελατίνη (10γρ.)
1/4 κούπας γλυκόζη
1 βανίλια
600 γρ. περίπου ζάχαρη άχνη
πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μαλακώστε τα φύλλα ζελατίνης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το νερό σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε σταδιακά τη ζελατίνη, την γλυκόζη και τη βανίλια. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και το ρίχνετε σιγά σιγά σε ένα μεγάλο μπωλ όπου έχετε απλώσει τη μισή ζάχαρη άχνη. Ανακατεύετε αρχικά με το κουτάλι και όταν αρχίζει να πήζει με τα χέρια. Ρίχνετε σταδιακά και την υπόλοιπη άχνη μέχρι να γίνει ένα μίγμα σφιχτό και ελαστικό που να μην κολλάει.
Για να χρωματίσετε τη μισή ζαχαρόπαστα, θα χρειαστείτε πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας. Στο κέντρο της ζαχαρόπαστας, βάζετε λίγο χρώμα με μια οδοντογλυφίδα και πλάθετε καλά μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα. Τυλίγετε τη ζαχαρόπαστα σφιχτά σε μεμβράνη μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.
Ανοίγετε τη ζαχαρόπαστα με πλάστη σε λεπτό φύλλο και κόβετε σε σχήμα δέντρου με το ειδικό κουπ πατ ή τη μέθοδο του χαρτονιού, που είπαμε παραπάνω. Για να μην σας κολλάει η ζαχαρόπαστα στην επιφάνεια εργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε λίγη ζάχαρη άχνη. Για να “κολλήσει” η ζαχαρόπαστα πάνω στο μπισκότο, θα χρειαστεί να βάλετε λίγο νεράκι πάνω στο μπισκότο με πινέλο.
Πρόταση διακόσμησης:
Διακοσμήστε τα δεντράκια σας με σοκολατένια κουφετάκια τύπου smarties, χρωματιστή τρούφα ή αστεράκια ζαχαρόπαστας, βάζοντας κάθε φορά με πινελάκι λίγο νερό πάνω στην πράσινη ζαχαρόπαστα για να κολλήσουν.
Για τυχόν απορίες ή συμβουλές, επικοινωνήστε μαζί μου στο [email protected]
Καλή επιτυχία!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *