Παγωμένο μωσαικό από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις “Γλυκές Αλχημείες”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υλικά125 γραμμάρια γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
3 κρόκοι αυγού
200 γραμμάρια κουβερτούρα 55% κακάο λιωμένη σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
30 γραμμάρια κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φτιάχνουμε μία κρεμ ανγκλέζ:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα.
Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84-85ºC, (πάνω απ’ αυτή τη θερμοκρασία η κρέμα «κόβει» γιατί ψήνεται ο κρόκος), κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος για να μην μείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αυγό.
Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και αφήνουμε έως ότου η θερμοκρασία του μείγματος πέσει στους 35οC.
Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.
Χοντροκόβουμε με τις παλάμες μας τα μπισκότα, τα ραντίζουμε με το κονιάκ και τα ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα.
Το αδειάζουμε σε μία μεταλλική φόρμα της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση κυλινδρική, και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον.
Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Δείτε το video : https://youtu.be/3uwOreCyMz8

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *