Creta Carob
BOLERO-BIODIET

ΥΛΙΚΑ

  • 140 γρ. σοκολάτα
  • 8 κ.σ. mayonnaise real Hellmann’s , κοφτές (ναι , καλά διαβάσατε 🙂
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κακάο , κοφτές
  • 3 αυγά μεσαία
  • 225 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κ.σ. καρυδόψιχα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 60 λεπτά
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 12 άτομα

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C. Λαδώνουμε ελαφρά μία φόρμα πλατιά για κέικ 23 εκατοστών και καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει (εναλλακτικά, στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια θερμότητα ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει).

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μίγμα να πήξει ελαφρά. Το προσθέτουμε στο μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε και το αλεύρι, τη μαγιονέζα και το ψιλοκομμένο καρύδι.
Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για περίπου 35-45 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η φόρμα και στη συνέχεια κόβουμε σε τετράγωνα.

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/keik/mpraounis-ekplhxh

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *