Creta Carob

Η απόλυτη αμαρτία… Η κρέμα γιαουρτιού θα απογειώσει τη γεύση της σοκολάτας και θα κάνει τους αμετανόητους σοκολατομανείς να ξετρελαθούν.

Χρόνος Προετοιμασίας:

20΄
Χρόνος Παρασκευής:

25΄ – 30΄
Υλικά:

  • για 6 μερίδες
  • Για το μπράουνι
  • 200 γρ. καλής ποιότητας κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 130 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), μαλακωμένο για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου + 10 γρ. επιπλέον, για το ταψί
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελάχιστο αλάτι
  • 100 γρ. καρυδόψιχα, χονδροσπασμένη
  • Για την κρέμα γιαουρτιού
  • 350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη
  • Για το γλάσο
  • 150 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα, στερεωμένη επάνω σε μια μεγαλύτερη, στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό.

Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτω το αλεύρι και ελάχιστο αλάτι και χτυπάω καλά. Τέλος, ρίχνω και τη λιωμένη κουβερτούρα και την καρυδόψιχα και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.

Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα μέτριο ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ.

Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και ψήνω το μπράουνι για 25 – 30 λεπτά -εξωτερικά πρέπει να έχει αποκτήσει μια γυαλιστερή και λεπτή κρούστα, αλλά στο κέντρο πρέπει να είναι υγρό και σχεδόν ημίρρευστο. Το αφήνω να κρυώσει, το ξεφορμάρω και το κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Για την κρέμα γιαουρτιού: Χτυπάω με το μίξερ το γιαούρτι με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.

Για το γλάσο: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος και τις ζεσταίνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα λείο και βελούδινο μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά και, αν χρειάζεται, προσθέτω λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος, ώστε να γίνει βελούδινο το μείγμα.

Σερβίρω τα μπράουνις σε πιάτα, περιχύνω με το γλάσο αμέσως και συνοδεύω με την κρέμα γιαουρτιού.

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *