Brownies με παγωτό από την Ντίνα Νικολάου !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το κλασικό και αγαπημένο brownie εμπλουτίζεται με μυρωδάτη καρύδα. Προσέχουμε ωστόσο ιδιαίτερα με το καβούρδισμά της γιατί «αρπάζει» εύκολα και πικρίζει δυσάρεστα.

Χρόνος Προετοιμασίας:

20΄
Χρόνος Παρασκευής:
20΄-25΄
Υλικά
  • Για 4 – 6 κομμάτια:
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ (1 πλάκα) κουβερτούρα, 55% κακάο, σπασμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. αποξηραμένη, τριμμένη καρύδα (θα τη βρείτε συσκευασμένη στα σούπερ μάρκετ και στις κάβες), ελαφρώς καβουρδισμένη στο γκριλ για 1 – 2 λεπτά
  • Για το σερβίρισμα:
  • 4 μπάλες παγωτό βανίλια ή καϊμάκι (ή άλλο της αρεσκείας σας)
  • 50 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού βύσσινο

 

 

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το μπράουνι: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C. Με λίγο από το βούτυρο αλείφω τον πυθμένα και τα τοιχώματα από ένα τετράγωνο (ή ορθογώνιο) ταψάκι με πλευρά 20 εκ.
Σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μεταλλικό μπολ τοποθετημένο πάνω από μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), βάζω την σπασμένη κουβερτούρα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύω συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν μια λεία και βελούδινη κρέμα.
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός τα αυγά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Μεταφέρω το μπολ με τη σοκολάτα εκτός φωτιάς, αφήνω το μείγμα να κρυώσει ελαφρά για 5 λεπτά και προσθέτω σταδιακά τα χτυπημένα αυγά, εναλλάξ με τη ζάχαρη και το αλεύρι, χτυπώντας διαρκώς με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά. Τέλος, ρίχνω την τριμμένη καρύδα και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζω το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι, το βάζω σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου και το ψήνω για 20 – 25 λεπτά το πολύ, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια λεία κρούστα αλλά στο εσωτερικό του να παραμείνει παχύρρευστο και λασπώδες.
Το αφήνω να κρυώσει ελαφρά (όχι τελείως).
Για το σερβίρισμα: Μέχρι να κρυώσει λίγο το μπράουνι, λιώνω σε μπεν μαρί τα 50 γρ. κουβερτούρα με το βούτυρο, μέχρι να φτιάξω μια παχύρρευστη σάλτσα.
Κόβω το σχετικά ζεστό μπράουνι σε 4 – 6 τετράγωνα κομμάτια, τα μοιράζω σε πιάτα και βάζω από 1 μπάλα παγωτό πάνω σε κάθε κομμάτι. Περιχύνω με τη σάλτσα σοκολάτας και το σιρόπι βύσσινου και σερβίρω αμέσως.

 

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/260&page=0#r=edit-tid-5-81/page=1

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *