VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
Bolero-Biodiet

ΥΛΙΚΑ (24 τεμ )

12 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου(250 γρ)

1,1/2 φλιτζανιού ζάχαρη(360 γρ)

4 μεγάλα αυγά

8 βανίλιες η ένα κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας(2ml)

3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις η αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(480 γρ)

(αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μην βάλετε μπαίκιν)

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

μισό κουταλάκι αλάτι

1,1/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος(350 ml)

Χαρτάκια ψησίματος για κάπκεικς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ(24 τεμ )

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160-170 c.

Χτυπήστε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέστε τα αυγά ένα ένα και τις βανίλιες..

Σε ένα μπώλ βάλτε το αλεύρι, το αλάτι και το μπαίκιν.

Ρίξτε στο μίξερ  το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος.

Βάλτε χαρτάκια ψησίματος μέσα στις θήκες για κάπκεικς και γεμίστε τα κατά τα 3/4 ..

Ψήστε περίπου για 18-20 λεπτά..

Αφήστε τα να κρυώσουν καλά προτού τα διακοσμήσετε.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΗ ΓΚΑΝΑΣ

510 γρ σοκολάτα γάλακτος

600 γρ κουβερτούρα

690 γρ  κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και βάζετε μέσα τις σοκολάτες.

Τραβάτε από την φωτιά και τις αφήνετε να λιώσουν .

Ρίχνετε το βούτυρο.

Ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη να κρυώσει καλά.

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βάλτε την Γκανάς σε κορνέ μιας χρήσης με μύτη για μεγάλες ροζέτες..

Στολίστε τα κάπκεικς σας.

Κόψτε με κουπάτ (χιονονιφάδα) άσπρη ζαχαρόπαστα και διακοσμήστε τα.

Δεν χρειάζονται ψυγείο.

Καλές Γιορτές!!

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=25659
 
 
 
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *