Brownie αλά cheesecake, από την Αλλατίνη – Χειρονομία αγάπης!

  • Υλικά
    Για την κρούστα:
    1 & 1/4 φλιτζάνια Αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
    1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη 
    85 γρ. βούτυρο
    1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα πεκάν 


    Για τη γέμιση:
    1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
    1/2 φλιτζάνι κρέμα τυριού
    1 κουτάκι σαντιγί
    3 φλιτζάνια γάλα
    2 σοκολάτες μεγάλες
    Κακάο για το πασπάλισμα (προαιρετικό) 


    Εκτέλεση 


    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C.


    Για την κρούστα:
    Σε ένα μπολ, ρίξτε το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε να ανακατεύετε καλά, στη συνέχεια προσθέστε και τα φιστίκια πεκάν και ανακατέψτε καλά. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα σας ρίξτε το σε ένα τετράγωνο ταψί. Ψήστε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, μόλις είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει. 


    Για τη γέμιση:
    Στο μίξερ, ρίξτε την κρέμα τυριού και χτυπήστε μέχρι να είναι αφράτη. Ρίξτε το μισό σας μείγμα πάνω από την κρούστα και βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 ώρα.
    Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ρίξτε το γάλα και το υπόλοιπο μείγμα σας και ανακατέψτε καλά. Λιώστε τη σοκολάτα σας και ρίξτε την μέσα στο μπολ με το μείγμα σας, ανακατέψτε καλά. Καλύψτε το μπολ με μια πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα. Μόλις περάσει η ώρα ρίξτε το πάνω από το γλυκό σας. Στη συνέχεια, απλώστε από πάνω τη σαντιγί και εφόσον το επιθυμείτε πασπαλίστε το με κακάο. Στη συνέχεια μεταφέρετε το γλυκό στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά. 


    Καλή σας απόλαυση!

    Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.

    https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/964261656919596/?type=1&theater

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *