Brownie με ξηρούς καρπούς, από την Nestle και τις glikessintages.gr!

Χρόνος προετοιμασίας0 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος0 Λεπτά
ΜερίδεςΓια 9-10 άτομα
Βαθμός δυσκολίαςΒαθμός δυσκολίας
Υλικά:
  • 70γρ φιστίκια Aιγίνης χωρίς αλάτι
  • 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT (200γρ.)
  • 150γρ. βούτυρο (+ λίγο για το σκεύος)
  • 120γρ. ζάχαρη + 40γρ.
  • 3 αυγά
  • 100γρ. αλεύρι
  • 30γρ. καρύδια
  • 100γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT Πραλίνα
  • 1κ.γ. βούτυρο

 

 

Εκτέλεση:
  • Κόψτε με ένα μαχαίρι τα φιστίκια Αιγίνης και σωτάρετέ τα στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Σε ένα γυάλινο μπολ κόψτε την κουβερτούρα σε κομμάτια και λιώστε τη μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W (μεσαία ένταση). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέστε στο μίγμα τα 120γρ. ζάχαρη, τα αυγά το αλεύρι και τα φιστίκια.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C.
  • Αδειάστε το μίγμα σε μια τετράγωνη/παραλληλόγραμμγη φόρμα την οποία έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήστε για 17-18 λεπτά.
  • Σε ένα τηγάνι, βάλτε τα 40γρ. ζάχαρη και μην ανακατέψετε μέχρι να γίνει καραμέλα, προσθέτοντας κατόπιν τα κομμένα καρύδια για 1 λεπτό.
  • Αδειάστε το μίγμα σε λαδόκολλα, αφήστε να κρυώσει κ στη συνέχεια κόψτε την καραμέλα σε μικρότερα κομμάτια.
  • Λιώστε την κουβερτούρα πραλίνα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 500W, προσθέστε 1κ.γ. βούτυρο και τα καραμελωμένα καρύδια. Γαρνίρετε το ψημένο brownie με ένα κουτάλι.

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/brownie-me-ksirous-karpous

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *